Pereiti į pagrindinį turinį

Į Ukrainą išvyksta Lietuvos „Carito“ surinkta parama

2014-12-17 05:00
BNS inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Į Ukrainą šiomis dienomis iškeliaus Lietuvos „Carito“ surinkta humanitarinė parama, kurią paaukojo Lietuvos gyventojai.

Nevyriausybinės organizacijos generalinės direktorės pavaduotoja Deimantė Bukeikaitė BNS sakė, kad 72 tonas sveriantis krovinys pradedamas pakuoti trečiadienio rytą.

„Tikimės, kad antroje dienos pusėje, jeigu viskas vyks sklandžiai muitinėje, pirmos keturios krovininės mašinos pajudės į Ukrainą. Ketvirtadienį - likusios trys arba keturios“, - BNS sakė D.Bukeikaitė.

Pasak jos, Ukrainai per „Caritą“ Lietuvos gyventojai paaukojo 46 tūkst. litų.

Krovinys Ukrainą turėtų pasiekti pirmadienį. Į „Carito“ būstinę krauti krovinio atvyks krašto apsaugos savanoriai, o didžiąją dalį krovinio gabenimo išlaidų padengs Užsienio reikalų ministerija.

Pasak jos, paramą Ukrainoje paskirstys tos šalies „Carito“ organizacija, o „parama pirmiausiai bus aprūpinti visi netekę namų, kuriems trūksta šiltų drabužių, avalynės ir tuščių drabužių“.

„Caritas“ yra krikščioniška socialinę paramą teikianti tarptautinė nevyriausybinė organizacija.

Humanitarinius krovinius į Ukrainą nuolatos siunčia ir kitos šalies nevyriausybinės organizacijos. Įvairią humanitarinę pagalbą Ukrainai teikia ir Lietuvos Vyriausybė, iki šiol skyrusi tam apie milijoną litų. Lietuvoje taip pat gydomi Rytų Ukrainoje sužeisti kariai, į Lietuvą gyventi ir mokytis pakviesti karo našlaičiai.

Lapkričio pabaigoje per Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės vizitą Kijeve pranešta, kad Lietuva teiks Ukrainai ir karinę paramą.

Daugiau naujienų