Ieško viršininko Valstybinės kalbos inspekcijai

Kultūros ministerija paskelbė konkursą Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo pareigoms užimti.

Kandidatai dokumentus per Valstybės tarnybos portalą gali pateikti iki rugsėjo 30 dienos.

Kandidatai šioms pareigoms užimti turi turėti lietuvių filologijos krypties aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ir ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamojo darbo patirtį. Taip pat turi būti gerai susipažinę su Lietuvos įstatymais, turėti įgūdžių strateginio valdymo, materialinių ir finansinių išteklių, infrastruktūros ir personalo valdymo srityse. Taip pat turi  išmanyti kalbos priežiūros tendencijas, būti susipažinę su kalbos taikomaisiais tyrimais ir gebėti pritaikyti jų rezultatus įgyvendinant valstybinės kalbos politikos tikslus.

Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas yra tiesiogiai pavaldus kultūros ministrui.

Valstybinė kalbos inspekcija – priežiūros institucija, kontroliuojanti, kaip valstybės ir savivaldybių institucijose, visose Lietuvos Respublikoje veikiančiose įstaigose, įmonėse ir organizacijose laikomasi Valstybinės kalbos įstatymo ir kitų teisės aktų, nustatančių valstybinės kalbos vartojimo bei taisyklingumo reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Valstybe kalba yra ypac apleista, aplamai nedirbama nes paziurekit restoranu, daugumas imoniu istaigos pavadinimai visi angliski ar aplamai nesamoningi. Lietuviu kalba kaip ir pati tauta speriai nyksta, o kur dar ukrainieciu o tiksliau rusu masinis ivaziavimas ir rusu kalba besireklamuojantis jau restoranas prie pat Kauno soboro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių