Pereiti į pagrindinį turinį

Įkaitų drama: laukimas tęsiasi

2015-11-12 13:33

Baigiasi trečia savaitė, kai į Nigerijos piratų nagus pakliuvo keturi transportinio laivo „Solarte“ jūrininkai, tarp jų – du klaipėdiečiai. Kol kas derybos su nusikaltėliais – be rezultatų. Tačiau Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus dienraštį tikino, kad įkaitai gyvi ir sveiki.

"Newsland.com" nuotr.

Baigiasi trečia savaitė, kai į Nigerijos piratų nagus pakliuvo keturi transportinio laivo „Solarte“ jūrininkai, tarp jų – du klaipėdiečiai. Kol kas derybos su nusikaltėliais – be rezultatų. Tačiau Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus tikino, kad įkaitai gyvi ir sveiki.

Port Harkorto uosto prieigose Gvinėjos įlankoje spalio 19-osios vakarą piratai įsiveržė į transporto laivą „Solarte“, kur grasindami ginklais išsivedė keturis žmones – kapitoną (Ukrainos pilietį), pirmąjį jo padėjėją (Lietuvos pilietį) ir dar du jūrininkus.

Likusi įgula 15 jūrininkų užsibarikadavo mašinų skyriuje. Piratai su įkaitais sėdo į katerį ir dingo. Žinių apie įkaitus nebuvo skelbiama daugiau nei dvi savaites. Lapkričio 6-ąją pranešta, kad su pagrobėjais baigiama susitarti, tačiau derybos nutrūko, kai piratai laivo savininkams iškėlė naujus reikalavimus.

„Kol kas deja, jokių naujienų neturime, labai laukiame, kada bus išlaisvinti įkaitai, tikimės, kad jie galės greitai grįžti namo. Informacija, kuri mus pasiekia iš derybininkų, tai siūlymas kantriai laukti. Galiu patvirtinti tik tai, kad pagrobti jūrininkai yra gyvi ir sveiki. Kiekvieną minutę laukiame informacijos“, – pabrėžė R.Vaitkus.

Kurį laiką panašūs nusikaltimai Gvinėjos įlankoje buvo kiek aprimę, kai laivus ėmė lydėti Nigerijos karinės jūrų pajėgos. Pastarasis įvykdytas po penkerių mėnesių pertraukos. 2014 m. jūrose buvo 345 incidentai, iki šiol 31 žmogus yra pagrobtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų