Įkurta krikščionių darbuotojų profesinė sąjunga

  • Teksto dydis:

Lietuvoje įkurta krikščionių darbuotojų profesinė sąjunga. Anot jos kūrėjų, profsąjungą nuspręsta kurti, krikščionims darbe vis dažniau patiriant mobingą ar psichologinį spaudimą.

„Krikščionys yra verčiami tylėti arba elgtis prieš savo sąžinę ir tikėjimą. Tokia visuomeninė situacija – krikščionofobija – paskatino burtis į profesinę sąjungą“, – skelbiama pranešime.

Steigiamasis Lietuvos krikščionių darbuotojų profesinės sąjungos susirinkimas įvyko penktadienį, jame buvo patvirtinta steigimo deklaracija, įstatai, išrinkta taryba ir pirmininkas.

Profesinės sąjungos pirmininku išrinktas Audrius Globys, tarp tarybos narių yra Vilma Popovienė, Alvydas Jokubaitis, Birutė Obelenienė, Gailius Raškinis, Lina Šulcienė, Tomas Berkmanas, Vincentas Vobolevičius, Vygantas Malinauskas ir Eimantas Gudas.

Tokia visuomeninė situacija – krikščionofobija – paskatino burtis į profesinę sąjungą.

Tuo metu Lietuvos krikščionių darbuotojų profesinės sąjungos dvasiniu vadovu tapo kardinolas Sigitas Tamkevičius, o kunigas Algirdas Toliatas – profesinės sąjungos dvasiniu palydėtoju.

Anot kūrėjų, organizacija sieks ugdyti pagarbos ir pasitikėjimo santykį darbe, puoselėti krikščioniškas dorybes, skleisti Katalikų bažnyčios socialinį mokymą.

laikmetis.lt/partijos steigėjų nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O profsąjunga, įgyvendindama Bažnyčios socialinį mokymą, gins parapijų darbuotojus, kurie atlyginimus gauna “vokeliuose”?

Priešprieša

Priešprieša portretas
Žemiaubambinei kultūrai

Pilietis

Pilietis portretas
Nuo kada krikščionybė profesija tapo?Darbe reikia dirbti,o ne rožančių sukti ir taip varvaliuojant,trukdyti aplinkiniams dirbti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių