Pereiti į pagrindinį turinį

Įkvėpti Europos čempionato kariai rado futbolo ir tarnybos panašumų

2016-06-17 12:57

Šauktinio tarnyba trunka tiek pat, kiek vienas futbolo sezonas. Taip sako Lietuvos kariai, pristatę vaizdo klipą, įkvėptą Europos futbolo čempionato, transliuojamo per LRT televiziją.

A. Ufarto / BNS nuotr.

Klipas, kuriame kariai žaidžia futbolą, nufilmuotas pratybų „Geležinis vilkas“ metu, tad čia galima išvysti ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių karių.

„Visas dvi savaites vyko pratybos ir futbolą pažaisti kariai galėjo tik tą vieną dieną, nes buvo socialinė diena, kurios metu vyko įvairios varžybos“, – pasakoja Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Laimis Bratikas.

Jo teigimu, kai LRT televizija pradėjo rodyti Europos futbolo čempionatą, futbolo virusas kariuomenėje atgijo ir kilo mintis sujungti savanoriškos tarnybos idėją bei futbolą, sukurti klipą. Idėją, kurią padiktavo LRT televizija, įgyvendino Karolis Katinas, kuris parengiamiesiems klipo darbams turėjo vos dieną.

Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos vadovas sako, kad pasibaigus pratyboms, kariai mielai stebi futbolą namuose, o ši sporto šaka kariuomenėje – tikrai populiari.

„Pratybų „Geležinis vilkas“ metu buvo aktyvi fazė, tai reiškia, kad užsiėmimai vyksta aktyviai. Pvz., jei pratybų metu išeiname į mišką ir darome pasalą, na, negalime grįžti žiūrėti futbolo, tad tam tikrų apribojimų tikrai yra, bet jau nuo penktadienio futbolą kariai gali be apribojimų stebėti namuose“, – tikina specialistas.

Vaizdo klipą galite pamatyti čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų