Pereiti į pagrindinį turinį

Informacinės rodyklės – nematomos ir neįskaitomos

Informacinės rodyklės – nematomos ir neįskaitomos
Informacinės rodyklės – nematomos ir neįskaitomos / intertravel.lt nuotr.

Anykščių gyventojai ir turistai stebisi, kad neseniai pastatytos informacinės rodyklės ne tik neįskaitomos, bet ir nematomos.

Keliose miesto vietose, už didelių kelio ženklų įrengtos informacinės rodyklės turistams rodo, kaip pasiekti žymiausias Anykščių vietas. Pasak gyventojų, jos yra per mažos, todėl nei pastebimos, nei įskaitomos, praneša LTV „Panorama“. 

„Aš ženklą pirmą kartą matau. Man sakė, kad čia jie yra, bet niekada nemačiau. Dabar pažiūrėjau, kad kažkur ten stovi, bet žodžių tikrai nemačiau“, – teigė Anykščiuose gyvenanti moteris.

„Turėtų būti didesnės raidės. Sakykim, Birštone mačiau, kad pėstiesiems rodyklės yra daug žemiau, ranka pasiekiamos“, – sakė kita kalbinta moteris.

Tačiau savivaldybės atstovai mano kitaip.

„Žmogus, pamatęs rodykles, vaikščiodamas ir turėdamas laiko, prieis ir pasiskaitys, ko reikia. Mūsiškiam vietiniam nėra ko skaityti, visi objektai jam žinomi ir ten nėra ko ieškoti“, – sakė   Anykščių mero patarėjas Sergejus Jovaiša.

Neseniai pastatytas ir apie 15 tūkst. litų kainavusias rodykles savivaldybės atstovai sako su jas gaminusia vilniečių bendrove derinę ilgai, daugiausiai bendravę internetu. Tad esą tik pastatę rodykles išvydę, kad jos per smulkios.

„Padaryta klaida dėl to, kad atsirado angliškas užrašas. Jo tikrai nereikėjo. Nukreipiantys užrašai yra ir trumpi, bet yra ir ilgų, tad aišku, nedarysi taip, kad rodyklės į vieną objektą raidės būtų didesnės, o į kitą – mažesnės. Jos yra vienodos, tad ilgų užrašų raidės automatiškai gavosi truputį per smulkios“, – aiškino Anykščių savivaldybės vyriausioji architektė Daiva Gasiūnienė.

Savivaldybės atstovai sutinka, kad   pravažiuojantys turistai į tokias rodykles net nežvilgtelės, tačiau tikina, kad jos skirtos tik pėstiesiems.

„Mes šitą problemėlę tikrai išspręsim. Trafaretai, manau yra likę, tad čia bus pigus pataisymas. Tiesiog reikės uždėti trafaretą ir nupurkšti labiau matomais dažais, paryškinti“, – sakė S. Jovaiša.

Taip pat bus svarstoma jas nuleisti žemiau, tačiau tai bus padaryta tik orams atšilus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų