Įsigaliojo reikalavimas dėvėti veido kaukes, vakare bus apribotas judėjimas

  • Teksto dydis:

Penktadienį įsigaliojo Vyriausybės patvirtintas reikalavimas Lietuvoje viešose vietose dėvėti veido apsaugos priemones.

Pagal Ministrų kabineto priimtą karantino sąlygų pakeitimą, viešosiose vietose reikia „dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones)“.

Anksčiau tik rekomenduota dėvėti šias priemones.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Ir premjeras, ir policijos generalinis komisaras tikino, kad pareigūnai neskubės bausti apsaugos priemonių nedėvinčių žmonių, o vertins konkrečią situaciją atskirai.

„Policija stengsis bent keletą dienų žiūrėti atlaidžiau ir įspės, bet jeigu mes matysime piktybinį pažeidimą, besitęsiantį pažeidimą ir nereagavimą į perspėjimą, be abejo, bus skirta bauda“, – penktadienio rytą LRT radijui sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Be to, penktadienį 20 val. pradeda galioti kitas Vyriausybės draudimas – gyventojams draudžiama vykti į kitus miestus nei jų gyvenamoji vieta.

Stengsimės užtikrinti kontrolę fiksuojant tiek fiziniu būdu, tiek technologiniu būdu.

E. Šilerio teigimu, šio draudimo kontrolei policija pasitelks tiek pareigūnų patruliavimą, tiek technines stebėjimo priemones.

„100 procentų fiziškai visur nebus, bet mes turime pakankamai daug techninių priemonių, tai stengsimės užtikrinti kontrolę fiksuojant tiek fiziniu būdu, tiek technologiniu būdu“, – sakė jis.

Pasak generalinio komisaro pavaduotojo, tai, ar bus tikrinami visi be išimties atvykstantieji, ar tik pasirinkti automobiliai, priklausys nuo to, kokie bus automobilių srautai.

„Nenorime padaryti didelių spūsčių. Jeigu tai yra pavieniai automobiliai, tai jie bus tikrinami visi, jeigu matysime, kad formuojasi didelės spūstys, be abejo bus atsitiktinis patikrinimas“, – sakė jis.

Turintiems vykti svarbiais reikalais ar į savo sodybas, dokumentų privaloma turėti nėra, tačiau E. Šileris pataria turėti fizinę ar skaitmeninę dokumentų kopiją, nes tai pagreitins darbą pareigūnams.

Šis ribojimas per Velykas įvestas siekiant užkardyti koronaviruso plitimą.

Trečiadienį Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto. Tokiu atveju pareigūnai rekomenduoja turėti nuosavybę įrodančius dokumentus.

Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

Jam įgyvendinti žadama pasitelkti 3 tūkst. pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėda

Klaipėda  portretas
Sekmadieni mačiau Smeltinei policijos ekipažas su VW Caddy važiavo be kaukiu..

Antanas

Antanas portretas
Verslui paremti milijonų randa ,o keletas tūkstančių kaukem nemokamai nėra .Dabar be kaukės lakstysim po vaistinės ieškoti KAUKIU .fantastika .galiu duoti adresą ,gal spesit pagauti ,bus 500 EUR.

kaunas

kaunas portretas
vakar masiskai isvazinejo i svecius. Pas mus kieme tuscia masinu stovejimo aikstele. Visi isvaziavo svest Velyku
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių