Pereiti į pagrindinį turinį

Įstaigos privalės kaupti asmens apsaugos priemonių atsargas

2020-11-05 10:01

Seimas ketvirtadienį priėmė pataisas, kurios įpareigoja valstybės bei savivaldybių institucijas ir įstaigas kaupti asmens apsaugos priemonių atsargas.

freepik.com nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotos pataisos numato, kad kilus pandemijai darbuotojai būtų aprūpinti pačių įstaigų sukauptomis asmens apsaugos priemonėmis, o jas išnaudojus šios priemonės būtų teikiamos iš valstybės rezervo.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog įstatymų pakeitimais siekiama užtikrinti, kad kartojantis pandemijoms, panašioms į COVID-19, įstaigoms nebekiltų sunkumų skubiai ieškant apsaugos priemonių rinkoje.

Pataisomis taip pat numatyta, kad paskelbus valstybės lygio ekstremalią situaciją, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija galėtų neatlygintinai perduoti tokias priemones nepavaldžioms globos įstaigoms, pavyzdžiui, privatiems senjorų globos namams.

Prievolė turėti asmens apsaugos priemones būtų ir viena sąlygų sveikatos priežiūros ir globos įstaigoms gauti veiklos licenciją.

Pataisos įsigalioja nuo sausio, įstatymuose nurodytos ministerijos ir kitos valstybės institucijos ir įstaigos apsaugos priemones turi įsigyti ir sukaupti iki kitų metų kovo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų