Įsteigta Vilties ir laisvės premija Baltarusijos žurnalistams

  • Teksto dydis:

Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija ir Seimo nario konservatoriaus Kazio Starkevičiaus šeima įsteigė tūkstančio eurų Vilties ir laisvės premiją, skirtą Baltarusijos žurnalistams.

„Laisvas žodis negali būti gniaužiamas. Lietuvos žurnalistai negali, nebuvo, nėra ir neliks abejingi tam, kas dedasi vos už poros valandų kelio nuo Vilniaus. Ten – Minske – sistemingai mušami, žalojami, persekiojami žmonės. Gudijos kolegoms, kurie nukentėjo vykdydami profesinę pareigą, nuo šiol bus skiriama Vilties ir laisvės premija“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Sumanymas įsteigti tokią premiją Baltarusijos žurnalistams kilo K. Starkevičiui. Jo šeima tapo premijos mecenatais.

„Šiuo atveju mes labai norime paskatinti viltį ir laisvės jausmą būtent Baltarusijos žurnalistų“, – BNS sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Anot jo, Baltarusijoje žurnalistai, kurie kasdien kalba, rašo ir rodo apie svarbiausius įvykius, apie žmonių gyvenimą ir santykius su valdžia – ir susiduria su milžinišku spaudimu.

„Jų svarbiausia misija – informuoti. Tai yra sudėtinga, tai yra pavojinga. Bet tai yra laisvė ir tai teikia vilties visiems Baltarusijos žmonėms. Todėl mūsų apdovanojimas skirtas kolegoms palaikyti. Džiaugiuosi, kad dvi giminingos Lietuvos žurnalistų organizacijos tai daro kartu“, – teigė D. Radzevičius.

„Vilties ir laisvės premija – tai profesinio mūsų solidarumo su kolegomis išraiška“, – sakė Lietuvos žurnalistų draugijos vadovė Gražina Viktorija Petrošienė.

Premija ir skulptūra bus teikiama vieną kartą per metus, gruodžio 10 dieną, minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną.

Premijos dydis – 1000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Maziau lokim ir nekurstykim Baltarusijos piliecu Baltarusija pati isspres savo problemas is visos Europos Sajungos tik Lietuva daugiausia kirsina ir palaiko maistautojus kursto ir padeda maistautojam kad Valstybeje butu ivykdytas perversmas Nustokim kurstyti Baltarusijos piliecius bet daugiau ziurekim savo kieme nes greitai Lietuvoje bus tik milijonieriai ir didziule skurstanciuju armija Labai daug kas nori ir Baltarusijoje tapti milijonieriais todel ir stengiasi valstybeje padaryti perversma

jau

jau portretas
bergavinu komanda nezino kaip toliau list i isange sorosgeic isgamoms juk tai aiskus politpjudymas ir itampos kelimas visuose regijuonose mastant pagal jav zydjankiu principus kurie prie egzistencijos galo tai nesistenkit /ponai/ raskyt braskes kaimyno kieme neisdeks nes jau dabar komsorgas pakanamai /priskalde malku/ kurias patiems ir teks degint zinoma MM saskaita nes /runkelius/ pleset ir toliau plesit tik ar ilgai?''';;;

kodel

kodel portretas
mano pinigais seriami bulbu zurnalistai? as labiau sergantiems lietuviams padet noriu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių