Pereiti į pagrindinį turinį

J. Butkevičienė atsiprašė dėl melagingos propagandinės laidos apie Sausio 13-ąją

2013-10-08 13:35
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

"Pirmąjį Baltijos kanalą" valdančio holdingo vadovė Lietuvoje Jolanta Butkevičienė antradienį viešai atsiprašė dėl melagingos laidos apie Sausio 13-osios įvykius, pavadinusi šį įvykį provokacija.

"Bendrovės "Baltic Media Alliance" vardu noriu atsiprašyti Lietuvos žmonių, kad per vieną iš mūsų holdingo retransliuojamų kanalų (PBK) buvo parodyta kiekvieno lietuvio pilietinius jausmus užgaunanti laida apie visai šaliai skaudžius 1991 m. sausio 13-osios įvykius", - pranešime spaudai teigė "BMA Lietuva" valdybos pirmininkė J.Butkevičienė.

"Mano atostogų metu parodyta laida man, kaip vadovei, taip pat buvo didžiulis akibrokštas, kurį vertinu kaip provokaciją. Todėl nutraukusi atostogas skubiai grįžtu į Lietuvą ir, prisiimdama asmeninę atsakomybę, sieksiu padaryti viską, kad būtų išsiaiškinta, kodėl tokio turinio laida pasiekė eterį", - teigė ji.

Melagingi faktai apie 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją paskelbti spalio 4 dienos propagandinėje laidoje "Žmogus ir įstatymas".

Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės "Alfa" tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

Po tokio akibrokšto vienas iš kabelinės televizijos operatorių "Cgates" sustabdė Pirmojo Baltijos kanalo retransliavimą.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina - Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

Tyrimą pradėjusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) antradienį pareikalavo paneigti laidoje paskleistą melą apie Sausio 13-ąją ir atsiprašyti Lietuvos piliečių.

Tyrimą žadėjo pradėti ir Latvijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba, nes kanalas registruotas Latvijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų