A. Pukeliui užlipus ant scenos – ministrės reakcija: tokių veiksmų toleruoti negaliu

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė antradienį pareiškė, kad Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidento, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto nario Arūno Pukelio buvimas federacijoje kelia klausimų dėl skaidrumo ir pasitikėjimo ja.

Taip ji kalbėjo po pirmadienio vakarą surengtų LFF „Lietuvos futbolo apdovanojimų“, kurių metu ant scenos lipo ir vieną iš nugalėtojų pasveikino A. Pukelis.

„Tai rodo, kad šis asmuo, kaip nuolat pažymima žiniasklaidoje, turėjęs problemų su teisėsauga, tebeturi didelę įtaką Lietuvos futbolo federacijoje. Tai visuomenėje kelia daug klausimų dėl skaidrumo ir pasitikėjimo pačia federacija. Labai gaila, kad federacijos vadovai to nesupranta ir taip patys kenkia futbolo įvaizdžiui ir ateičiai“, – žiniasklaidai atsiųstame komentare teigė ministrė.

„Gerbiami Lietuvos futbolo federacijos vadovai, kiek dar abejonių ir nepasitenkinimo visuomenėje turės pasėti tokie jūsų veiksmai, kol pagaliau suprasite, kad vienintelis teisingas kelias yra atsiriboti nuo tokių veikėjų? Tokių veiksmų toleruoti negaliu“, – pažymi ministrė.

Labai gaila, kad federacijos vadovai to nesupranta ir taip patys kenkia futbolo įvaizdžiui ir ateičiai.

Pasak jos, vienintelis teisingas kelias yra „atsiriboti nuo tokių veikėjų“.

Ministrės teigimu, visoms sporto federacijoms taikomi vienodi ir griežti skaidrumo reikalavimai.

„Pasisakau ir pasisakysiu už skaidrumą sporto šakų federacijose, todėl man nepriimtinas ir nesuprantamas kai kurių federacijų elgesys“, – sakė J. Šiugždinienė.

„Jeigu nesilaikoma reikalavimų, sporto šakos federacija turi susitaikyti su pasekmėmis. Visuomenė turi teisę žinoti, kur naudojamos sporto federacijoms skirtos lėšos ir kad jos naudojamos pagal paskirtį“, – teigė J. Šiugždinienė.

„LFF finansavimas buvo skirtas vadovaujantis teisės aktuose numatytais kriterijais. Tačiau visi suprantame, kad yra svarbūs ne tik kriterijai, bet ir federacijos vadovų elgesys visuomenėje, kuris formuoja federacijos įvaizdį, – dėstė ministrė. – Federacija turi pasitvirtinusi Etikos kodeksą, tačiau jo nuostatos, matyt, tik popieriuje.“

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šalies sporto šakų federacijoms ir neįgaliųjų sporto organizacijoms paskirstė 10 mln. eurų jų 2022 metų aukšto meistriškumo sporto programoms finansuoti. Iš jų 372 tūkst. eurų skirta LFF.

Ministerija taip pat primena, kad šiemet nuspręsta valstybės finansavimo neskirti Lietuvos dziudo federacijos parengtai 2022 metų aukšto meistriškumo sporto programai.

Federacija turi pasitvirtinusi Etikos kodeksą, tačiau jo nuostatos, matyt, tik popieriuje.

Švietimo, mokslo ir sporto Vidaus audito skyriui atlikus Lietuvos dziudo federacijos valstybės biudžeto lėšų naudojimo patikrinimą, rasta esminių pažeidimų, kurių federacija nesutiko ištaisyti.

Valstybės finansavimas šįmet taip pat neskirtas Lietuvos universalios kovos federacijai ir Lietuvos tautinių imtynių federacijai, nes jos nepateikė visų dokumentų ir informacijos, reikalingų siekiant gauti valstybės finansavimą.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas A. Pukelis, pravarde Švinius, 2019 metų balandį buvo išrinktas Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentu. Tuomet jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje. Šį postą jis paliko 2020-ųjų pabaigoje, nusprendęs rinkimuose nekelti savo kandidatūros.

Dėl tinklaraštininko Skirmanto Malinausko vaizdo įrašų apie verslininko kriminalinę praeitį, šiuo metu A. Pukelis ginčijasi teismuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blemba

blemba portretas
S. Pukelis nepasibučiavo su medalio gavėju, tad narkoliberastijos ministrei nepatiko

Anonimas

Anonimas portretas
KO čia ta ministrė vaidina nekalto prasidėjimo auką.

Pilietis

Pilietis portretas
Siandien ministre, rytoj niekas, eilinė politinė karjeristė, šiaip apskritas nulis, neturedama ka protingo snekėti, protina ir aiskina Lietuvos zmonėms kas prie ko. Nusibodo!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių