J. Šiugždinienė: „Tūkstantmečio mokyklų“ projektas gali būti tobulinamas

Švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad Vyriausybės inicijuotas „Tūkstantmečio mokyklų“ projektas dar gali būti keičiamas jį tobulinant.

„Dėmesio šitai iniciatyvai tikrai daug ir mes esame pasiruošę ir visiškai atviri tobulinti tą programą, nes mes esame pradinėse stadijose, ši programa nėra patvirtinta Europos Komisijoje“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė J. Šiugždinienė.

„Kada turėsime koncepcijos patvirtinimą, projektą vystysime toliau, detalizuosime“, – pridūrė ji.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) planuoja iki 2025-ųjų šalyje sukurti 150 vadinamųjų „Tūkstantmečio mokyklų“, užtikrinant šiuolaikišką mokymosi infrastruktūrą ir ugdymo metodus.

Dėmesio šitai iniciatyvai tikrai daug ir mes esame pasiruošę ir visiškai atviri tobulinti tą programą, nes mes esame pradinėse stadijose.

Programai ketinama skirti 210 mln. eurų, ji būtų pradėta įgyvendinti nuo kitų metų sausio – planuojama, kad tokios mokyklos galės atsirasti daugelyje šalies savivaldybių.

„Čia yra kompleksinė programa, (...) kuri pritaikyti kiekvienos savivaldybės specifikai, kad pagerintume ugdymo kokybę kiekvienoje savivaldybėje“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

„Tūkstantmečio mokyklų“ iniciatyvos kritikai sako, kad tokios ugdymo įstaigos didintų atskirtį tarp moksleivių.

J. Šiugždinienė teigia, kad kai kurie politikai turėtų stengtis ir išgirsti naujos koncepcijos privalumus.

„Jeigu tu nenori išgirsti ir suprasti, tai tu ir nesuprasi ir visada kelsi klausimą“, – kalbėjo ji.

Kuriant „Tūkstantmečio mokyklas“, planuojama ypatingą dėmesį skirti įtraukiajam ugdymui. Įgyvendinant projektus galėtų būti sukurta mokyklų infrastruktūra – įkurtos ar atnaujintos laboratorijos, bibliotekos, mokomieji kabinetai, koridoriai, individualaus mokymosi ir poilsio erdvės, mokyklos prieigos.

Taip pat lėšos būtų skiriamos vadovų ir pedagoginių darbuotojų kompetencijoms stiprinti, kokybiškai švietimo pagalbai teikti, stipriai ir savivaldžiai mokyklos bendruomenei kurti.

Sukurta infrastruktūra galėtų naudotis ir kitos švietimo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių