Jau ne pirmus metus byrantis tiltas per Dubysą vis dar neremontuojamas: kas kaltas?

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono gyventojus išgąsdino byrėti pradėjęs tiltas per Dubysą. Nuo tilto skyla ir žemyn krenta betono luitai. Turėklai liko kyboti ore. O po byrančiu tiltu nuolatos plaukia daugybė baidarininkų. Paaiškėjo, kad tiltas pernai pripažintas vienu blogiausių Lietuvoje. Tačiau kodėl jis vis dar neremontuojamas? Savivaldybė ir Kelių direkcija kaltina viena kitą, o greitų sprendimų nėra, praneša LNK.

Tiltas per Dubysą – pagrindinis kelias iš Ariogalos į Raseinius.

„Jau jis čia senokai pakirmijęs. Bet kad jis tokios baisios būklės, nelabai mes, gyventojai, žinojom. Mūsų sodas kitoj pusėj. Jeigu nugrius visai, liūdna bus“, – kalbėjo vietos gyventoja.

Kad tiltas prastos būklės, žmonės sakė matę ne vienerius metus. Bet pastarosiomis dienomis tiltas ėmė byrėti. Į apačioje tekančią Dubysą krenta betono gabalai, dalis turėklų kybo ore.

„Tai yra pagrindinis kelias. Važiuoja autobusai, važiuoja didelės mašinos, važiuoja ūkininkai, kurie taip pat turi dideles transporto priemones. Tiesiog nejauku dėl žmonių saugumo“, – antrino kita gyventoja.

Žmonės sako, kad nesaugiausia dabar – po tiltu. Dubysa dabar pilna baidarininkų.

„Kai kiekvienais metais plaukiam baidarėm pro tą tiltą, pro apačią visąlaik matosi, kad nėra jo gera būklė. Planavome plaukti baidarėm šeštadienį. Turbūt kad jau neplauksim pro apačią. Gerai, kad neatsitiko nelaimės dar kokios“, – šnekėjo raseiniškis.

Byrantį tiltą apžiūrėjo Raseinių meras. Sako, Kelių direkcija pažadėjo artimiausiu metu pašalinti atskilusias konstrukcijas ir įrengti daugiau atitvarų.

Jau jis čia senokai pakirmijęs. Bet kad jis tokios baisios būklės, nelabai mes, gyventojai, žinojom.

„Mus taip informavo, kad imsis veiksmų, pašalins konstrukcijas, kurios šiuo metu yra galimai kybančios ir tempia viršuj esančias konstrukcijas. Čia – specialistų darbas, jie atliks tuos veiksmus. Manau, kad čia ne valandų, o galbūt dienų klausimas, kol bus sutvarkyta situacija“, – kalbėjo Raseinių rajono meras Andrius Bautronis.

Meras prašė baidarininkų po tiltu nebeplaukti. Anot jo, šis tiltas dabar jau turėjo būti tvarkomas: „Mes jau pernai metais buvome kalbėję su Kelių direkcija, kad šitas tiltas bus tvarkomas. Jau jie buvo pažadėję, kad šiais metais tvarkys“.

Kelių direkcija teigė, kad tilto remontas nusikėlė dėl savivaldybės kaltės. Dar perai sausį pasirašyta remonto sutartis, bet savivaldybė iškėlė sąlygą, kad būtų sutvarkyta ir aikštelė prie tilto. Projektas smarkiai pabrango, taigi ir teko skelbti naują.

„Derinimo metu savivaldybė iškėlė tam tikrų papildomų reikalavimų. Iš tikrųjų tas projektas pabrango beveik dvigubai“, – aiškino Kelių direkcijos vadovas Remigijos Lipkevičius.

Šis tiltas – vienas blogiausių Lietuvoje.

„Praeitų metų duomenimis, jis patenka į dešimtuką blogiausių tiltų“, – sakė R. Lipkevičius.

Tačiau, nors kraštai byra, tiltas esą saugus. Eismo stabdyti neketinama.

„Vieta apstatyta ženklais, sumažintas leistinas greitis, turėtų būti įrengti blokai, kurie apsaugotų transporto priemones“, – teigė Kelių direkcijos vadovas.

Tikimasi, kad remontą bus spėta pradėti dar šiemet: „Tikimės, kad šiemet dar spėsime pradėti. Jeigu nebus apskundimų ir viešojo pirkimo procedūros vyks be kliūčių“, – kalbėjo R. Lipkevičius.

Žmonės viliasi, kad iki remonto tiltas bent jau nebebyrės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Svarbu išlikęs slėnis,lianzborgui susitikti su savo aukomis.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Dubysos regioninis aplamai apleistas.Gėda svečiui iš užsienio aprodyti.Žodžiu ,nieko nedarau,nieko nebijau,nes nėra ko bijoti.

taigi

taigi portretas
zinoma rusai kalti blogai dirbo statydami
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių