Pereiti į pagrindinį turinį

J.Imbrasas išliejo nuoskaudą

2009-02-20 09:00

Buvęs meras Juozas Imbrasas tikina iš posto buvęs nuverstas dėl to, kad nepasidavė koncerno "Rubicon group" spaudimui. Tačiau kiek kainuoja Vilniaus vadovo postas, kaip buvo žadėjęs anksčiau, taip ir nepasakė.

Prispaudė nepriklausomieji

Vakar surengtoje spaudos konferencijoje J.Imbrasas atskleidė per dvejus vadovavimo Vilniui metus patyręs milžinišką koncerno "Rubicon group" spaudimą. Šis esą sustiprėjo pastarosiomis savaitėmis, kai dar buvo mėginama iš naujo sulipdyti Tvarkos ir teisingumo valdančiąją koaliciją savivaldybėje.

Esą derybose dėl koalicijos dalyvavę nepriklausomieji primygtinai prašė tuoj pat priimti koncernui palankius sprendimus, antraip jie paremsią tuometę opoziciją ir padėsią nuversti J.Imbrasą iš mero posto.

"Nepriklausomos frakcijos seniūnas Gintaras Kazakas nesislėpdamas atstovavo R ("Rubicon group" – red.past.) interesams. Sakydavo, padarykite keturis darbus dabar, ir ne vėliau", – atviravo J.Imbrasas.

"Vilniaus dienos" žiniomis, stiprindamas ankstesnę valdančiąją koaliciją, su visais G.Kazako reikalavimais pats J.imbrasas buvo sutikęs ir pažadėjęs juos įvykdyti.

Pats G.Kazakas neigia spaudęs J.Imbrasą. Anot jo, tokie buvusio mero veiksmai – politiniai žaidimai, kurie jam kelia nuostabą.

Grobuoniški "Rubicono" reikalavimai

Pirmiausia esą buvo prašoma nedelsiant ir nerengiant viešo konkurso pratęsti švietimo įstaigų šilumos sistemų eksploatavimo priežiūros sutartį, nors ši baigiasi tik birželį. Per metus už šią paslaugą koncerno iždas pasipildo apie 100 mln. litų.

Antras projektas – atliekų deginimo gamyklos statyba. Esą koncernas ją norėjo pradėti statyti be detaliojo plano, turėdamas tik techninį sąlygų sąvadą. Turėdamas dar ir palankias gamyklos poveikio aplinkai išvadas koncernas galėtų nedelsdamas pradėti statyti gamyklą Gariūnuose, šalia trečiosios termofikacinės elektrinės. Projekto vertė siekia 600 mln. litų.

Trečia – atliekų tvarkymo klausimas. Praėjusių metų lapkritį buvo nustatytas maksimalus atliekų vežimo tarifas. Per mėnesį paslaugos kaina gyventojui negalėjo viršyti 23 centų vienam kv. m buto ploto. Esą buvo siekiama šias ribas nubraukti, kad atliekų tvarkymu besiverčianti antrinė koncerno bendrovė "City Service" galėtų toliau lobti iš miestiečių sąskaitų.

Skųs generalinei prokuratūrai

Taip pat įtampą kėlė dar Artūrui Zuokui valdant pasirašyta šilumos tinklų nuomos sutartis su bendrove "Dalkia", kuri siejama su koncernu. Esą sutartyje aibės pažeidimų, kurie leidžia bendrovei apkrauti gyventojus išpūstais mokesčiais už tiekiamą šilumą ir karštą vandenį. Įtarimų kelia ir tai, kad nuo savivaldybės esą slepiamos bendrovės inesticijos į šilumos ūkį.

"Pradžioje bandėme su R derėtis, kad reiktų sutartį peržiūrėti. Investicijos neaiškios, dokumentai nepateikiami. Kiek išlaidų, ir kiek pajamų iš šilumos tiekimo pardavimo, šilumos trasų klojimo, šilumos tinklų įrengimo, darbų vykdymo, įrenginių aptarnavimo, iš kitų darbų – visa veikla slapta. Jei tokia sutartis bus vykdoma toliau, miestas praras ne vieną dešimtį milijonų litų. Didesnės nesąmonės negali būti", – piktinosi J.Imbrasas.

Šią sutartį išnagrinėję J.Imbraso kviesti energetikos specialistai aptiko daugybę pažeidimų. Visus dokumentus, susijusius su šilumos ūkio nuomos sutartimi, J.Imbrasas ketina pateikti Generalinei prokuratūrai.

J.Imbrasas spėjo, kad naujoji Vilniaus valdžia suklups prieš jo išvardytus koncerno "Rubicon group" reikalavimus.


Meras kaltinimus atmeta

Naujasis Vilniaus meras Vilius Navickas neigia J.Imbraso mestus kaltinimus. Jis pabrėžė, kad jo vadovaujama valdžia niekuomet negins išskirtinai koncerno "Rubicon group" interesų. "Mūsų koaliciją vadino visaip, 2K plius R. Aš noriu pasakyti visiems, kad mūsų koalicija dirbs nuo A iki Z. Šiame intervale yra interesai miestiečių, verslo grupių, kuriuos mes stengsimės suderinti ir dirbti vilniečių naudai", – tikino V.Navickas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų