Pereiti į pagrindinį turinį

J.Olekas neigia žinias apie sužeistą karį

2008-11-06 15:12
J.Olekas neigia žinias apie sužeistą karį
J.Olekas neigia žinias apie sužeistą karį / Redakcijos archyvo nuotr.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas neigia informaciją, kad Afganistane nukentėjo Lietuvos karys.

Žiniasklaida skelbia, kad vienas Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų karys buvo sužeistas ir evakuotas į tėvynę. Neoficialiomis LNK žiniomis, incidentas Afganistane įvyko prieš mėnesį, po kurio į Lietuvą sugipsuotomis rankomis pargabentas kovotojas iš slaptų specialiųjų operacijų pajėgų.

Tiek krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, tiek Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas žurnalistams sakė apie kario sužalojimą nieko nežinantys.

Tuo metu kariuomenės vado atstovas, pasak pranešimų, esą šios informacijos nepaneigė, bet komentuoti atsisakė. Pasak jo, apie specialiųjų operacijų pajėgų vykdomas užduotis detalės neskelbiamos dėl tarnybos specifikos ir saugumo.
Šįryt J.Olekas dar kartą paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją.

„Tokia informacija nepasitvirtino. Nei šį mėnesį, nei praėjusį – aš dar kartą pasitikrinau – joks karys iš misijos dėl sužeidimų grąžintas nebuvo“, – Lietuvos radijui sakė J. Olekas.

Lietuvos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgos buvo pradėtos formuoti ir įvairiose specialiose karinėse operacijose dalyvauja nuo 2002 metų. Žinoma, kad šiuo metu Afganistano pietuose specialiųjų pajėgų kariai dalyvauja NATO vadovaujamoje Tarptautinių saugumo paramos pajėgų misijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų