Pereiti į pagrindinį turinį

Juokauja su meile

2006-02-22 09:00

Juokauja su meile

Penktadienį Klaipėdos dramos teatre viešės Rygos rusų dramos teatras, 19 val. klaipėdiečiams parodysiantis komediją „Meilužiai išeiginėmis dienomis“ – 2005-aisiais Latvijos sostinėje populiariausią spektaklį.

Pernai spalį Rygos rusų dramos teatras šiuo spektakliu atidarė naują sezoną. Nepaprastai juokinga komedija netruko išpopuliarėti ir tapo Rygos publikos lankomiausiu metų spektakliu. Žavingą šiuolaikinę komediją pagal Marko Kamolečio pjesę „Ak, jau ta Ana!“ Rygoje pastatė maskvietis režisierius Michailas Mamedovas, režisuojantis ne tik Rusijos, bet ir Vokietijos, Bulgarijos, Vengrijos, Baltarusijos bei Latvijos teatruose.

„Meilužiai išeiginėmis dienomis“ – anekdotas iš serijos „vyras išvažiavo į komandiruotę...“

...Sutuoktinių pora į savo namus priima dirbti naują tarnaitę – kaimietę mergaitę Aną. Kartą vyras susiruošia į skubią komandiruotę, jo žmona - aplankyti tėvus, o Aną jiedu išsiunčia pas giminaičius į kaimą, nes išeiginėmis dienomis namuose tarnaitei nebus ką veikti. Bet namai tušti lieka neilgam: Ana taupumo sumetimais niekur neišvažiuoja, ir abu sutuoktiniai slapčiomis sugrįžta namo, bet ne vieni, o su meilužiais. Dabar Anai tenka pranokti pačiai save, nes ji turi jau du šeimininkus ir dvi šeimininkes, o šeimyninė katastrofa atrodo neišvengiama. Bet galiausiai, žinoma, viskas baigiasi gerai ir su filosofine potekste.

Spektaklis vyksta pašėlusiu tempu – ekvilibristiškai žaižaruoja monologai ir dialogai, akimirksniu keičiasi mizan-scenos, utriruotai greiti ir sulėtinti, patosiški ir koketiški aktorių gestai skleidžiasi kone šokio ritmu. Kaip cirke ryškūs ir spalvingi aktorių kostiumai – vakarinės suknelės, smokingai, pižamos ir peniuarai spindi paprastų, bet skoningų ir funkcionaliai išmoningų Ivaro Noviko dekoracijų fone, kur liepsnoja aistros ir veiksmas tiesiog virte verda.

Visa tai iš aktorių Tatjanos Lukašenkovos (Ana), Boriso Ploskich

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų