Jūrininkų poreikis didėja, tačiau trūksta norinčių studijuoti jūrines specialybes

Lietuvos registre yra pusseptinto tūkstančio jūrininkų – didžioji dalis jų dirba užsienio laivuose. Specialistai sako, kad jūrininkų poreikis visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, išlieka didžiulis, tačiau pritraukti jaunąją kartą rinktis jūrines specialybes yra gana sudėtinga.

„Šiandien jaunimas gana atsargiai renkasi profesijas, susijusias su jūriniu sektoriumi. Nors jūrininkai gali pasigirti tikrai solidžiais atlyginimais, jaunuoliai dažniausiai renkasi studijuoti socialinius mokslus, tačiau akivaizdu, kad ne visi tampa sėkmingais advokatais ar gerais vadybininkais. Tuo metu, pasirinkę jūrines studijas ir įgiję praktinių įgūdžių, dėl darbo paieškų dažniausiai nesuka galvos, nes laivų savininkai nuolat signalizuoja apie kvalifikuotų jūrininkų stygių ir motyvuotą jaunimą kaipmat pakviečia į savo komandas“, – sakė Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Aleksandras Kaupas.

Lietuvos jūrininkų sąjunga kartu su Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centru telkia jėgas pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių rinktis jūrinį kelią. Klaipėdoje jūrininkų rengimui yra sudarytos puikios sąlygos. Pirmus žingsnius, padedančius susipažinti su jūrinėmis profesijomis, jaunimas gali pradėti jau nuo 5-osios klasės Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje, o Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centre moksleiviai laukiami nuo I-osios gimnazijos (t. y. 9-osios) klasės, pasirinkti profesiją čia galima jau 11-oje klasėje. Siekiantys aukštojo mokslo, susijusio su jūriniu sektoriumi, laukiami Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, Klaipėdos universitete.

„Klaipėdoje yra sukurta sklandi grandinė prie jūrinių specialybių prisiliesti nuo mažų dienų, o vėliau sėkmingai įgyti jūrines profesijas, siekti aukštojo mokslo, susijusio su jūriniu sektoriumi. Atsižvelgiant į jūrinių profesijų poreikį, norime paraginti jaunimą nebijoti iššūkių ir drąsiai rinktis jūrinį kelią. Turime parengę puikią mokymo bazę, kuri paremta praktinių įgūdžių formavimu, esame sutelkę profesionalių pedagogų komandą, kuri yra pasirengusi perduoti visą sukauptą patirtį“, – per susitikimą su Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininku teigė Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centro vadovas Egidijus Skarbalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laivu neturi Lietuva

Laivu neturi Lietuva portretas
bet truksta jurininku.Kokia cia logika.Tas pat kaip ir daktaru truksta Lietuvoje ,bet jie ruosiami Lietuvoje ir isvyksta dirbti i uzsieni.

kostas

kostas portretas
Kodel nepaminejo kiek kainuoja pasidaryti reikiamus jurinius dokumentus, vargu ar uztenka 2500 euru ir kiek netvu kainuoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių