K. Mažeika: valdžia turi aktyviau raginti žmones atsisakyti lauko tualetų

Vietos valdžia turi aktyviau raginti gyventojus atsisakyti lauko tualetų ir jungtis prie centralizuotų tinklų, kitaip Lietuvai gresia milijoninės baudos, perspėja aplinkos ministras. Kęstutis Mažeika mano, kad šis procesas nebus lengvas.

„Be abejo (teks baudas mokėti – BNS), jeigu savivaldybės ir jų valdomos įmonės (vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo – BNS) nesuras bendros kalbos su gyventojais“, – penktadienį LRT radijui pareiškė ministras. 

Pasak jo, jeigu patys gyventojai nenorės prisijungti prie centralizuotų sistemų, procesas bus sunkus. 

„Tas kelias bus sunkus, reikia aktyviau įsijungti savivaldybėms, įjungti seniūnus, seniūnaičius, viešosios tvarkos pareigūnus “, – kalbėjo ministras.

Tas kelias bus sunkus, reikia aktyviau įsijungti savivaldybėms, įjungti seniūnus, seniūnaičius, viešosios tvarkos pareigūnus.

K. Mažeika įsitikinęs, kad savivaldybės turi pakankamai savo pajėgumų spręsti šią problemą, jos neturėtų rodyti pirštu į aplinkosaugininkus. 

„Paraginti žmones, paprašyti sąskaitų, dokumentų įrodančių, kaip jie tvarko savo nuotekas ir tai būtų pirmas žingsnis paskatinti žmonių motyvaciją“, – sakė ministras.

Lietuva yra gavusi Europos Komisijos įspėjimą dėl neįvykdytų įsipareigojimų – ne mažiau kaip 98 proc. nuotekų surinkti centralizuotai gyvenvietėse su 2 tūkst. ir daugiau gyventojų.

Jeigu iki 2023 metų šis rodikls nebus pasiektas, Lietuvai gresia milijoninės sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dieve

Dieve portretas
koks graudus veidelis ir visiskas bejegiskumas tik 'posta' uzima .

Pranuks

Pranuks portretas
Turbūt lauko Wc net ne ši..., užaugo ant puodo. :)

mazeikai

mazeikai portretas
nieko nera geriau kaip pasikti po egle.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių