Kaip per šventes dirbs poliklinikos, mobilieji punktai, laboratorijos?

  • Teksto dydis:

Per Kalėdas ir savaitgaliais visoje šalyje dirbs poliklinikos, laboratorijos, mobilieji punktai, vaistininkai.

Taip sutarta per sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio susitikimą su šių paslaugų teikėjais, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

A. Dulkio sprendimu numatyta, kad PGR metodu iš nosiaryklės tyrimą dėl koronaviruso atliekančios laboratorijos turės užtikrinti šių testų atlikimą ir rezultatų suvedimą į e.sveikatos informacinę sistemą švenčių ir nedarbo dienomis: gruodžio 25–27 dienomis ir sausio 2–3 dienomis.

Pirmines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos nurodytomis dienomis privalės teikti visas paslaugas, išskyrus imunoprofilaktikos, prevencinių programų ir profilaktinio sveikatos tikrinimo.

Atsižvelgiant į besikreipiančio paciento sveikatos būklę, pagalba turės būti teikiama tiesioginio kontakto ar nuotoliniu būdu.

Savivaldybių, kur veikia mobilieji punktai, administracijų direktoriai įpareigoti užtikrinti, kad punktai nurodytomis dienomis dirbtų kasdien arba kas antrą dieną ne trumpiau kaip po dvi valandas per dieną. Taip pat privalu užtikrinti karščiavimo klinikų darbą ne trumpiau kaip po keturias valandas per dieną.

Operacijų vadovo sprendimu pavesta savivaldybių poliklinikoms ir miestų ar rajonų savivaldybių konsultacinėms poliklinikoms nurodytomis šventinėmis ir nedarbo dienomis teikti radiologijos, echoskopijos, endoskopijos, chirurgijos ir medicininės laboratorijos paslaugas.

Vaistinėms, kurios priklauso nacionalinei sveikatos sistemai, nurodyta dirbti ne trumpiau kaip po keturias valandas per dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių