Kalėjimų departamento vadovas R. Krikštaponis atsistatydina

Pareigas palieka Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis, penktadienį paskelbė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Praėjusią savaitę jis man pranešė, kad atsistatydina“, – BNS sakė ministras.

Teisingumo ministras BNS patvirtino, kad R. Krikštaponiui pareigos atsiras ministerijoje. 

Pasak jo, Kalėjimų departamento vadovas traukiasi dėl „labai daug streso“. R. Krikštaponis Kalėjimų departamentui vadovauja kiek daugiau nei metus – nuo 2017 metų gruodžio.

„Direktorius kartu su Teisingumo ministerija padarė nemažai – reorganizuota įstaiga, jungtos pavaldžios įstaigos, sudarytas Lukiškių kalėjimo iškeldinimo planas, pakeistos nuteistųjų vidaus taisyklės“, – kalbėjo E. Jankevičius.

„Dabar mes keisime taktiką ir dabar reikia visas permainas įgyvendinti. Reikia labai griežtos ir tvirtos rankos“, – pridūrė jis.

Ministras sakė su R. Krikštaponiu dar aptarsiantis, nuo kada jis paliktų pareigas.

Teisingumo ministerija pernai rugsėjį buvo inicijavusi tarnybinį patikrinimą dėl R. Krikštaponio veiksmų, kilus abejonių dėl kai kurių departamento vykdytų viešųjų pirkimų.

Kandidatą jau tikrina tarnybos

Atsistatydinantis Kalėjimų departamento vadovas Robertas Krikštaponis turėtų baigti darbą sausį, į jo vietą jau numatytas naujas kandidatas, kurio tinkamumą vadovauti šiuo metu tikrina tarnybos, BNS patvirtino teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Naujasis departamento vadovas bus skiriamas ne konkurso būdu. Nuo šių metų Kalėjimų departamento vadovą skiria Vyriausybė teisingumo ministro teikimu, į šias pareigas nerengiamas konkursas. Šios permainos įsigaliojo pernai Seimui priėmus Vidaus tarnybos statuto redakciją.

„Aš manau, kad tai labai gerai, nes vadovas ar ministras turi turėti įtakos priimant aukštus pareigūnus į pareigas“, – BNS sakė E. Jankevičius.

Atsistatydinantis R. Krikštaponis teigė, kad sulaukė ministro pasiūlymo prisijungti prie jo politinės komandos. Jis teigia, kad tikslias pareigas galės pranešti kitą savaitę.

„Mes dar su ministru kalbamės apie tai (apie pareigas – BNS), nes aš dar dirbsiu ir kitą savaitę tikrai“, – teigė R. Krikštaponis.

„Tas ministro pasiūlymas man priimtinas“, – pridūrė jis.

Prašymą atsistatydinti Kalėjimų departamento vadovas įteikė antradienį. Jis Kalėjimų departamentui vadovauja kiek daugiau nei metus. Per jo vadovavimo laikotarpį neapsieita be įkalinimo įstaigas krėtusių skandalų, tokių kaip vadinamoji „Jūros šventė“ Pravieniškėse.

„Esu tas vadovas, kuris stengiasi, kad būtume atviri, skaidrūs ir darbą atliktume taip, kaip pridera sąžiningam pareigūnui ar darbuotojui, todėl bet kokios negerovės buvo viešinamos, rodomos ir ėmėmės įvairiausių priemonių, kad užkirstume kelią tokiom negerovėm ir jas išgyvendintume“, – teigė R. Krikštaponis.

Teisingumo ministerija pernai buvo inicijavusi tarnybinį patikrinimą dėl R. Krikštaponio veiksmų, kilus abejonių dėl kai kurių departamento vadovo pasirašytų sąskaitų. Pasak R. Krikštaponio, tąkart jis gavęs tarnybinę nuobaudą – pastabą.

„Buvo vienas tarnybinis patikrinimas dėl sąskaitos, kuri buvo apmokėta – 142 eurai. Jeigu neklystu, tai kovo mėnesį. Buvo viršyta suma. Ten tiesiog žmogiška klaida ir dėl jos buvo atliktas tarnybinis patikrinimas (...) gavau pastabą už tą pasirašytą sąskaitą. Žmogiška klaida, reikia už ją atsakyti“, – sakė Kalėjimų departamento vadovas.

Teisingumo ministerija pernai rugsėjį skelbė beisaiškinanti ir kai kuriuos R. Krištaponio vadovaujamo departamento atliktus centralizuotus viešuosius pirkimus, kuriuose dalį laimėjo už sukčiavimą teisiamo Pravieniškių įmonės vadovo Vytauto Pitkausko vadovaujama bendrovė „Justura“.

Ministerijai įsikišus pirkimai buvo sustabdyti, tačiau lapkritį bei gruodį kelios Kalėjimų departamentui pavaldžios įkalinimo įstaigos pasirašė sutartis su minėta imone.

R. Krikštaponis pripažino, kad įtaką jo sprendimams ir procesams bandė daryti „įvairios verslo grupės“, tačiau kokios – neatskleidė.

„Galiu atsakyti sąžiningai, kad pradėjus vadovauti buvo tam tikrų galbūt ne spaudimo, bet bandymų daryti įtaką mano sprendimams, kažkokiems Kalėjimų departamente vykstantiems procesams, tačiau esu tas žmogus, kuris nelabai pasiduoda spaudimui ir pamatę, kad nepavyks to padaryti, daugiau spaudimų nebuvo“, – BNS teigė R. Krikštaponis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip viskas paprasta

kaip viskas paprasta portretas
atsistatydina ir tiek ziniu .i kamera ji paty ,geriausia i gaidyna .

ALGIS

ALGIS portretas
kas galėtų paneigti , kad bėga prisi......

Susidomejusiam

Susidomejusiam  portretas
Deka jis neatsistatydina o eina i aukstesnes pateigas Ministerijoje, kaip kazkada Arturas Paulauskas yra pasakęs nusipelneme gyventi geriau. Štai jums pavyzdys kaip reikia tyliai ir ramiai daryti karjera, nieku nesikišti ir pritarti visur ministrtrui o paskui stacia galva i karjerą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių