Pereiti į pagrindinį turinį

Kaltinimai Ventos globos namams nepagrįsti?

2013-03-08 21:00
Kaltinimai Ventos globos namams nepagrįsti?
Kaltinimai Ventos globos namams nepagrįsti? / Artūro Morozovo nuotr.

Socialinių įstaigų vadovų asociacija nepagrįstais vadina kaltinimus Ventos globos namams, iš kurių sunkios būklės neįgali septynmetė pervežta į Kauno sveikatos mokslų universiteto klinikas.

„Socialinių įstaigų vadovų asociacija nesutinka su medikų ir žiniasklaidos išsakytais kaltinimais Ventos globos namų darbuotojams ir nuoširdžiai tikisi, kad sunkius kaltinimo žodžius globos namams metę žmonės ras drąsos atsiprašyti“, - rašoma penktadienį išplatintame asociacijos pareiškime.

Asociacija tvirtina, kad pranešimai žiniasklaidoje dėl mergaitės būklės ir Ventos globos namų vaidmens šioje situacijoje neatitinka tikrovės.

„Nesigilindami į faktus, medikai, o jais remdamosi - šalies žiniasklaidos priemonės - paskubėjo pareikšti, kad mergaitės būklė buvo sunki dėl nepriežiūros globos namuose, nepelnytai apkaltino globos namų darbuotojus“, - rašoma pareiškime.

Pareiškime pažymima, kad mergaitė, dėl kurios kaltinami socialiniai darbuotojai, turi kompleksinę labai sunkią negalią, daug sveikatos sutrikimų ir tai žino ją gydantys bei nuolat stebintys medikai.

„Socialinis darbas ir sveikatos priežiūra neatsiejami, o dviejų sistemų bendravime neišspręstų problemų apstu. Siūlome kartu ieškoti bendrų gerų sprendimų. Negalima smerkti ir kaltinti, švaistytis skaudinančiais ir žeidžiančiais žodžiais, kol neįrodyta vienos ar kitos pusės kaltė. Nereikia formuoti neigiamos nuomonės apie socialinės globos namus ir jų darbuotojus, besirūpinančius pačiais silpniausiais mūsų visuomenės nariais“, - rašoma pareiškime.

Vasarį į Kauno klinikas iš Akmenės rajono Ventos socialinės globos namų atvežta septynerių metų mergaitė nesvėrė nė šešių kilogramų. Medikai tvirtino, jog vaikas buvo neprižiūrėtas. Medicininio audito išvadų dėl išsekusios mergaitės, kuri gyveno Ventos socialinės globos namuose, laukiama kovo viduryje.

Dokumentai rodo, kad vasario 5 dieną dėl mergaitės buvo kreiptasi į medikus, vaikas išvežtas į gydymo įstaigą Šiauliuose. Ten gydytoja jį apžiūrėjo ir nurodė vežtis atgal, patardama, kaip maitinti, atlikti kitus veiksmus. Negerėjant globotinės sveikatai, vasario 6 dieną iškviesta greitoji medicinos pagalba, vaikas paguldytas į Šiaulių ligoninę, kur gydytas iki vasario 12 dienos.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė yra sakiusi, jog mergaitė iš šios ligoninės išrašyta su tuo pačiu sutrikimu, su kokiu ir buvo atvežta.

„Vasario 15 dieną vėl kreipiamasi į medikus Šiauliuose, išrašomas siuntimas stacionariniam gydymui. Globos namai, aišku, aiškina, kad kontaktavo su medikais, kad tiesiog nepavyko stacionarizuoti 15 dieną. Ji į Kauno klinikas išvežta vasario 18 dieną, net po trijų dienų. Čia mums ir iškilo naujas vertinimas, kodėl globos namų administracija, konkrečiai vadovai, operatyviai nereagavo į gydytojų siuntimą stacionariniam gydymui“, - teigė viceministrė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų