Pereiti į pagrindinį turinį

Kam atiteks Klaipėdos menininkų ir kultūros žmonių 2003 metų apdovanojimas?

2003-05-20 09:00

SIŪLYKITE!

Kam atiteks Klaipėdos menininkų ir kultūros žmonių 2003 metų apdovanojimas?

Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyrius šiais metais įsteigė apdovanojimą labiausiai miestui nusipelniusiems menininkams ir kultūros žmonėms. Tai bus žiedas, pagamintas Pilies muziejuje saugomo renesansinio žiedo pavyzdžiu. Jį jau baigia sukurti konkursą laimėjęs klaipėdietis dailininkas juvelyras Vidas Bizauskas.

Pagal šio Klaipėdos miesto apdovanojimo nuostatus individualizuotos meninės istorinio eksponato - renesansinio žiedo kopijos (ne daugiau kaip 3 metų apdovanojimai) kasmet specialios ceremonijos metu bus teikiamos Klaipėdos menininkams ir kultūros darbuotojams už meninius pasiekimus ar išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Planuojama apdovanojimą kasmet įteikti per Klaipėdos miesto gimtadienį - rugpjūčio 1-ąją Pilies muziejuje.

Miesto savivaldybės Kultūros skyrius kviečia Klaipėdos kūrybines sąjungas, kultūros institucijas, nevyriausybines organizacijas bei visus kultūrai ir menui neabejingus klaipėdiečius teikti kandidatus šiam apdovanojimui.

Prašoma pasiūlymus pateikti raštu, laisva forma išdėstant argumentus dėl kandidato tinkamumo apdovanojimui (ne daugiau kaip 1 psl. spausdinto teksto). Taip pat turėtų būti pridėtas trumpas kandidato gyvenimo aprašymas (CV) ir - pageidautina - medžiaga, papildanti rašte išdėstytus argumentus (recenzijų, straipsnių, atsiliepimų kopijos, fotografijos ir kt.).

Kandidatus slaptu balsavimu vertins Klaipėdos kultūros ir meno taryba, atsižvelgdama į šiuos kriterijus: meniškumas, originalumas bei indėlis į Klaipėdos kultūros ir meno plėtrą.

Pasiūlymai priimami ir registruojami iki gegužės 26 d. 17 val. Kultūros skyriuje, 315 kab., Liepų g. 11. Telefonai pasiteirauti: 39 61 72, 39 61 71, 39 61 75.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų