KAM ir JAV sutartis: Lietuvos kariuomenė įsigis radijo ryšio įrangos

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pirmadienį praneša pasirašiusi sutartį su JAV dėl radijo ryšio įrangos pirkimo Lietuvos kariuomenei.

Kaip teigiama pranešime, sutartis su JAV vyriausybe atnaujinta birželio pradžioje.

Taktinių radijo ryšio priemonių Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms bus nupirkta už daugiau nei 3 mln. JAV dolerių(daugiau nei 2,6 mln. eurų). Šios lėšos skirtos iš JAV Europos saugumo paramos lėšų.

„Ši moderni ryšio įranga ne tik padidins Lietuvos kariuomenės sąveikumą su NATO sąjungininkais, ypač JAV, bet ir suteiks ryšio tvarumą tarp pačių Lietuvos kariuomenės padalinių“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

Radijo ryšio įranga bus aprūpinti Sausumos pajėgų manevriniai vienetai, greitojo reagavimo pajėgos, Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose budintys vienetai.

„Šis įsigijimas yra dar vienas puikus Lietuvos pasiryžimo stiprinti savo karinius pajėgumus pavyzdys“, – teigė JAV ambasados Bendradarbiavimo gynybos srityje departamento direktoriaus pavaduotojas majoras Sean Rufolo (Šonas Rufolas).

Šiuo metu Lietuva derina ir 200 šarvuotųjų visureigių JLTV įsigijimą iš JAV. Šių metų pradžioje Lietuva ir JAV pasirašė bendradarbiavimo planą, kuriuo siekiama užtikrinti veiklos tęstinumą ir tinkamą ilgalaikių projektų f



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai eik ir kariauk.Busi Petrai patriotas.Ar jau savo atpylei.Lauki kada jaunimas viska padarys.Dar pradek giedot apie tremti.Bus is viso klass.

petras

petras portretas
Anonimas tai kaip pederastas, ane?

Anonimas

Anonimas portretas
O Amerikonams bele pirkt.Jie tipo dar ir pagiria.Va tep.Jei dar kam nors neaisku.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių