Pereiti į pagrindinį turinį

Kandidatų daugėja

2009-04-30 09:00

Liberalų sąjūdis vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė pareiškinius dokumentus kelti kandidatų sąrašą Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Liberalų sąjūdžio kandidatų į EP sąraše – 24 politikai. Pirmasis sąraše – filosofas Leonidas Donskis. Į pirmąjį penketuką taip pat išrinkti Dainius Pūras, Vytautas Grubliauskas, Artūras Šulcas, Diana Obelienienė.

"Lietuvos rinkėjams siūlome rinktis iš maksimalaus – 24 kandidatų į Europos Parlamentą sąrašo. Jame įrašyti patikimi ir kompetentingi politikai, nes Liberalų sąjūdis į Europą eina spręsti Lietuvos problemų, o ne savo partijos lyderių asmeninių rūpesčių", – teigė Liberalų sąjūdžio centrinio rinkimų štabo vadovas Šarūnas Gustainis.

Kol kas VRK rinkimams į EP yra registravusi vienintelę Tvarkos ir teisingumo partiją, dokumentus dar yra pateikusios Socialdemokratų ir vasarį registruota Žemaičių partijos.

Pareiškinių dokumentų dalyvauti EP rinkimuose įteikimas VRK prasidėjo balandžio 3-iąją, baigsis – gegužės 4-ąją.

Pagal įstatymą kandidatus gali kelti partija, įregistruota ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki rinkimų ir atitinkanti įstatymo reikalavimus dėl partijos narių skaičiaus, t. y. jų turi būti ne mažiau nei tūkstantis. Dar kandidatus kelianti partija turi sumokėti paskutinio paskelbto šalies ūkio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio 20 dydžių rinkimų užstatą – 45,4 tūkst. litų. Užstatas bus grąžintas, jei partija įgis teisę dalyvauti paskirstant mandatus.

Rinkimai į naujos kadencijos 736 vietų EP visoje Europoje vyks 2009 m. birželio pradžioje, Lietuvoje – birželio 7 d. Lietuvoje renkama 12 europarlamentarų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų