Per karantiną patruliuojantys šauliai mokysis atpažinti smurtinį elgesį

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvos šauliai kartu su policijos pareigūnais, Kalėjimo departamento, pataisos namų, socialinių paslaugų centrų darbuotojais ir vaiko teisių specialistais bei psichologais mokysis smurtinio elgesio atpažinimo, dirbant ar bendraujant su galimai į nusikalstamą veiką linkusiais asmenimis.

„Tai – pirmieji profesionalūs tokio turinio mokymai šauliams, kuriuose jie lygiomis teisėmis dalyvauja su statutiniais pareigūnais. Visuotinio karantino metu šalyje patruliuojančių šaulių pajėgos auga kasdien, todėl tinkamas jų parengimas yra nepaprastai svarbus, – sako Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna. – Prieš ketverius metus startavęs bendradarbiavimas su policija šiandien duoda vaisius – šauliai patruliuoja ir savarankiškai“.

Tris dienas vyksiančių nuotolinių mokymų metu dalyviams bus dėstoma, kaip atpažinti smurtą, jo formas ir suprasti smurtinio elgesio priežastis. Taip pat bus mokoma pagalbos smurtautojams būdų, prevencijos galimybių ir intervencijos būdų, tinkamos reakcijos ir psichologijos pagrindų. Mokymus organizuoja viešoji įstaiga „Mūsų saulužė“ kartu su patyrusiais specialistais, dirbančiais su smurtautojais ir jų šeimos nariais. Galimybė sudalyvauti mokymuose buvo pasiūlyta ir Lietuvos šaulių sąjungos nariams.

Lietuvos šaulių sąjunga nuo pirmųjų paskelbto karantino dienų bendradarbiauja su valstybės ir savivaldos institucijomis bei aktyviai prisideda prie Lietuvos visuomenės saugumo užtikrinimo. Mobilios šaulių grupės pagal policijos pareigūnų sudarytą planą stebi viešąsias vietas visoje Lietuvoje.

Pastarąjį savaitgalį šauliams buvo patikėtos Vilniaus miesto prieigos, kuriose yra įvykdoma daugiausia nusikaltimų, gaunama iškvietimų ir vyksta neteisėta prekyba alkoholiu. Šauliai ne tik prižiūri viešąją tvarką, bet ir užsiima prevencine veikla – dalija skrajutes, primena apie karantino režimą, padeda spręsti konfliktus, drausmina viešąją tvarką pažeidžiančius asmenis.

Nuo kovo 16 d., kai Lietuvoje buvo paskelbtas karantinas, kasdien ne mažiau nei 165 šauliai savanoriškai vykdo užduotis ir teikia pagalbą bei paramą valstybinėms ar savivaldybių institucijoms. Visuomenė gali lengvai atpažinti šaulius – jie tradiciškai dėvi šaulio uniformą su skiriamaisiais ženklais, taip pat geltonas liemenes su užrašu „Lietuvos šaulių sąjunga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paragaukit;-- smurta pamatet kiskit viduriny pirsta

paragaukit;-- smurta pamatet kiskit viduriny pirsta  portretas
ir aplaizykit -tik taip gali tikras ,,,saulys ,,gali nustatyt smurta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių