Karantiną siūloma baigti: su Galimybių pasu numatomi laisvesni masiniai renginiai

Vyriausybei siūloma nutraukti dėl COVID-19 įvestą karantiną ir, nors dalis apribojimų išliks, numatyti laisvesnes sąlygas masiniams renginiams su Galimybių pasu.

Dėl to Ministrų kabinetas apsispręs per posėdį pirmadienį.

Vidaus reikalų ministerijos teikime dėl ekstremaliosios situacijos siūloma, kad Galimybių pasas būtų naudojamas dideliuose renginiuose, kuriuose žiūrovai renginį stebi ne tik iš sėdimų vietų – festivaliuose, masiniuose susibūrimuose, koncertuose, kt., taip pat teikiant švietimo ir asmens sveikatos priežiūros paslaugas.

Taip pat išliks reikalavimas į renginius registruoti iš anksto, platinant bilietus elektroniniu būdu.

Be galimybių paso renginiai galėtų vykti tik žiūrovams sėdint, viduje užpildant ne daugiau 75 proc. sėdimų vietų. Atvirose erdvėse dalyvių skaičius neribojamas.

Vykdant neformalųjį vaikų švietimą, užsiėmimuose uždarose erdvėse galėtų dalyvauti ne daugiau 30-ies vaikų – tai galiotų ir vaikų stovyklų grupėms, nebent visi vaikai ir darbuotojai yra persirgę ar pasiskiepiję.

Daugumą veiklos principų, tokių kaip švietimo paslaugų teikimas, pacientų lankymas ir kitų, taip pat numatoma reglamentuoti operacijų vadovo sprendimais.

COVID-19 pacientus ligoninėse ir toliau bus draudžiama lankyti, nebent tai būtų vaikai, terminalinės būklės pacientai arba lankytojai yra persirgę šia liga arba nuo jos pasiskiepiję.

Sveikatos apsaugos ministerija teikia projektą dėl karantino nutarimo pripažinimo netekusiu galios nuo liepos 1 dienos. Vis dėlto šalyje ir toliau liktų galioti ekstremali situacija bei išliktų sienų kontrolė, ūkinės veiklos bei paslaugų teikimo reguliavimas.

Nutarimo projekte nustatoma, kad darbas įstaigose organizuojamas ir klientai aptarnaujami užtikrinant operacijų vadovo nustatytas sąlygas.

Nutarimo projekte nustatomos valstybės sienos kirtimo sąlygos: išlieka būtinybė pateikti imunizavimą nuo COVID-19 ligos arba COVID-19 tyrimo atlikimo faktą patvirtinančius dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagės jūs melagės

Melagės jūs melagės portretas
Visos Simonavičiūtės, visos Šimonytės kad karantiną bus galima baigti ir nelaukiant birželio 30 d. Tai kur jūsų žodis prieš visą Lietuvą, o jau senai tai galėjot padaryt, nes covid atvejų vis mažėjo ir mažėjo, bet kur tau, jau geriau palot, pazalatit ir vistiek daryt savo. Fuj, kokia bjauri šita valdžia, dar tokios durnos ir bjaurios neturėjom iki šiol.

:)

:) portretas
Tai ne karantinas. Tai yra uždarymas,visiška izoliacija, lockdown.

ARMONAITES BIZNIS

ARMONAITES BIZNIS portretas
NIEKUR NERA TOKIO DURNYNO, KAIP LIETUVOJE. JIE ZINO, KAIP IŠ ŽMOGAUS PINIGUS IŠTRAUKTI
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių