Per karantiną varstomos grožio centro durys: mano, kad vyksta kažkas draudžiamo

Visą šalį kaustant suvaržymams dėl paskelbto karantino, Utenoje grožio ir SPA paslaugas teikiančiame centre „Tilia“ gyventojai pasakoja jau ne pirmą dieną pastebintys besivarstančias duris ir į vidų užeinančius klientus. Įmonės direktorė pastarojo fakto nepaneigė, tvirtindama, kad klientės buvo užsukusios, bet esą tik trumpam. Tačiau toks elgesys vis dėlto neliko nepastebėtas už galimus karantino nurodymų pažeidimus atsakingų atstovų.

Pamatyti vaizdai sukėlė įtarimų

„Vieną dieną grožio salonas – ne visai uždarytas, kitą dieną – vėl tas pats. Akivaizdu, kad vyksta kažkas, kas draudžiama. Į vidų užeinančius klientus per langą pamačiau atsitiktinai. Kiek jų čia būna, pasakyti negaliu, antraip reikėtų statyti vaizdo stebėjimo kamerą“, – kalbėjo veiksmą, susijusį su Grožio ir SPA centru, įsikūrusiu Maironio gatvėje, antradienį bei trečiadienį nuotraukose ir vaizdo įraše užfiksavęs vyras.

Iš pradžių jis įtardamas galimus karantino draudimų pažeidimus turima vaizdine informacija pasidalijo įvairiose socialiniame tinkle „Facebook“ esančiose grupėse. Tačiau, kaip tvirtina uteniškis, iš kai kurių virtualių platformų minėtas vaizdo įrašas ir nuotraukos po kurio laiko buvo panaikinti. O netrukus po to vyras teigė sulaukęs „Tilia“ direktorės skambučių ir žinučių į „Messanger“ programą, kur ji, pašnekovo žodžiais tariant, ėmėsi aiškinti jam gyvenimo tiesas.

„Rašė, kad mano patalpintą vaizdo medžiagą pamatė socialinio tinklo grupėse. Kelis kartus skambino, bet aš nemanau, jog turiu su ja diskutuoti. Juk yra vaizdo įrašas ir nuotraukos. Rašydama tikino, kad į grožio saloną kažko užėjo moteris ir užtrukusi vos dvi minutes išėjo. Man nepavyko sulaukti, matyt, procedūra – ilgesnė. Direktorės paaiškinimai man neatrodo įtikinami, veikiau tik patvirtina tai, kad ji nori sausa išlipti iš balos“, – svarstė uteniškis ir pridūrė, jog nei pareigūnams, nei kitoms atsakingoms institucijoms apie įvykius nepranešė, tačiau viliasi, jog žiniasklaidoje paviešinta informacija sulauks dėmesio tų, kurie atsakingi, kad būtų deramai laikomasi šalyje paskelbto karantino taisyklių.

Direktorė: mes dabar renkame kiekvieną centą

Ketvirtadienį portalo žurnalistams susisiekus su Grožio ir Spa centro Utenoje direktore Lolita Trinkūniene, ši neneigė, jog antradienį ir trečiadienį į jos įmonę buvo užėjusios klientės, tačiau esą viduje užtruko vos minutę ir išėjo.

Taigi, neuždrausta įleisti ir vienam žmogui paduoti prekę. Net į kavinukes įleidžia pasiimti po vieną žmogų. Buvau kavinukėje, pirkau sausainius, ir įleido mane vieną. Kažkoks absurdas, aš jam turbūt nedovanosiu

„Jis nenufilmavo iki galo – mes nedirbame, neteikiame paslaugų. Žmonės gi užsisako prekių. Klientė telefonu pasakė, kad jai reikia kremo. Pasakiau, kad kažkaip perduosiu ar išsiųsiu, o ji man pasakė: „Man dabar pietūs – aš darbe“. Atvažiavau į darbą su apsaugine kauke ir pirštinėmis, įdėjau prekes į mūsų maišelį, atidariau duris, ją įleidau, laikydamasi atstumo klientė pasiėmė prekes nuo staliuko ir išėjo – neužtruko nė minutės. Negi negalima taip daryti? Taigi, galima! Aš skambinau į Higienos centrą. Savo įmonėje turiu vaizdo stebėjimo kameras ir aš tikrai turėsiu, kuo apsiginti – viskas matysis, kas pas mane buvo, ir kas ten vyko“, – portalo žurnalistams teigė pašnekovė.

Detalizuodama situaciją moteris užsiminė ir apie tai, kad socialiniame tinkle pamačiusi fotografuotą ir filmuotą medžiagą, kreipėsi į virtualių grupių atstovus prašydama ją pašalinti. Taip pat pridūrė mėginusi susisiekti ir su uteniškiu per „Messanger“ programėlę, tačiau jis ragelio taip ir nepakėlė, o į parašytą žinutę esą tik atrašė: „Neturiu kada kalbėti“.

„Šiandien mano sūnus buvo nuvažiavęs paimti dokumentų. Tai gal jis ir vėl nufilmavo, aš nežinau. Negi negaliu įeiti į savo centrą ir per atstumą paduoti klientei kremą? Žinoma, aš jo daugiau nebeduosiu, bet mes dabar kiekvieną centą renkame – dėl vieno šampūno, dėl vieno kremo aš važiuoju iš namų, kad paduočiau, ir man šitaip padaro! Taigi neuždrausta įleisti ir vienam žmogui paduoti prekę. Net į kavinukes įleidžia pasiimti po vieną žmogų. Buvau kavinukėje, pirkau sausainius, ir įleido mane vieną. Kažkoks absurdas, aš jam turbūt nedovanosiu už šitai – pasitarsiu su advokatu ir tikrai kažką darysiu“, – sakė L. Trinkūnienė.

Pareigūnai sulaukė pranešimų

Apie galimai daromus karantino laikymosi taisyklių pažeidimus Grožio ir Spa centre „Tilia“ patvirtino sulaukę ir pareigūnai.

Kaip žurnalistams teigė Utenos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Violeta Ginaitienė, kovo 30 d. ir balandžio 2 d. pranešta, kad minėtame grožio paslaugas teikiančiame centre, tikėtina, yra vykdoma veikla ir pažeidžiami karantino reikalavimai. Gauta informacija buvo perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

Ar baus, paaiškės pasibaigus karantinui

NVSC Utenos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ramunė Daunoravičiūtė patvirtino, jog į Grožio ir Spa centrą „Tilia“ NVSC specialistai vyko pirmadienį. „Buvo nuvykę į vietą – veikla tikrai nevyksta. Savininkė buvo informuota telefonu, kad jokio kontakto su klientais negali būti. Direktorė pasakė: „Ačiū, aš viską supratau““, – pasakojo NVSC atstovė.

R. Daunoravičiūtė pabrėžė, kad jokios išimtys per karantiną netaikomos – tiesioginio kontakto būti negali. „Savininkai gali vykdyti prekybą internetu, bet tiesioginio kontakto neturi būti“, – akcentavo ji, o paklausta, ar L. Trinkūnienę ketinama kokiu nors būdu nubausti, NVSC atstovė užsiminė, kad sprendimas bus priimtas pasibaigus karantinui.

„Pažeidimo mes neužfiksavome – požymių, kad veikla – vykdoma, nebuvo“, – teigė moteris.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erika

Erika portretas
Skundikai lietuviams taip būdinga

Juozas

Juozas portretas
Aš neturiu įrodymų bet manau ir laikau savo pareiga pranešti( tokia mano nuomonė), kad kaimynas verda samagoną. Niekados nemačiau perkant parduotuvėje degtinės. Vakar mačiau perkant cukrų ir žirnių.

Paaikinkite jai kas yra bekontaktis

Paaikinkite jai kas yra bekontaktis portretas
Nesupranta kai kurie zmones, kad negalima. Juk aiskiai pasakyta yra pavojis reikia pakenteti. Zemo lygio direktore kad taip daro, visiems sunku.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių