Karantinas: siūloma iki penkių riboti santuokos ceremonijos dalyvius

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija siūlo, kad savivaldybėse, kur įvestas karantino režimas, santuokų registravimo ceremonijoje dalyvautų ne daugiau kaip penki asmenys.

Tokia rekomendacija paskelbta dėl smarkaus koronaviruso plitimo.

„Įvedus lokalų karantiną, reikėtų susilaikyti nuo santuokų registravimo ne civilinės metrikacijos įstaigos patalpose“, – teigiama pirmadienį išplatintame ministerijos pranešime.

Taip pat civilinėms metrikacijos įstaigoms rekomenduojama plačiau taikyti nuotolines paslaugas – informaciją ir konsultacijas gyventojams teikti elektroniniu paštu arba telefonu, arba – per Metrikacijos paslaugų informacinę sistemą bei kitais teisės aktuose nustatytais būdais, jeigu tai įmanoma pagal paslaugos pobūdį.

Jeigu civilinės metrikacijos įstaigoje dėl saviizoliacijos ar kitų priežasčių nebūtų santuoką galinčių registruoti darbuotojų, patariama pasiūlyti santuokos registravimą perkelti į vėlesnę datą.

Jei dėl svarbių priežasčių santuokos datos negalima atidėti, siūloma bendradarbiauti su artimiausių savivaldybių civilinės metrikacijos įstaigomis, ir, būsimiems sutuoktiniams sutikus, ten perkelti jų santuokos registravimo ceremoniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durniu laivas

Durniu  laivas  portretas
Skersas plaukia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių