Koronavirusu užsikrėtusios šiauliškės artimieji išleisti namo, naujų atvejų nėra

Koronavirusu užsikrėtusios šiauliškės artimieji išleisti namo, naujų atvejų nenustatyta, šeštadienį skelbia Vyriausybė.

Dar penktadienį gauti koronaviruso tyrimų rezultatai dėl 39-erių šiaulietės artimųjų buvo neigiami, šeštadienį 8 val. ryto laboratorijoje pradėta tirti 20 naujų mėginių, teigiama pranešime spaudai.

„Pirmosios Lietuvoje koronavirusu užsikrėtusios moters sveikatos būklės gera, gydymo procesas vyksta sklandžiai, jai atliekami papildomi tyrimai ir kai virusas bus išgydytas, ji bus paleista namo. Lygiai taip pat, kaip ir išgijus nuo gripo ar kitų infekcinių ligų“, – nurodo Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė.

Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas Remigijus Mažeika LRT radijui teigė, kad nors užsikrėtusios moters artimųjų rezultatai neigiami, jiems dėl atsargumo rekomenduojama dar dvi savaites pabūti namuose. Jis taip pat patvirtino, kad be Italijoje viešėjusios ir koronavirusu užsikrėtusios šiauliškės, ligoninėje stebimi dar du asmenys, laukiama rezultatų dėl jų ir dar keturių asmenų mėginių.

„Šiuo metu ligoninėje yra stebimi du piliečiai, kurių mėginiai išvežti šią naktį, dar laukiame keturių mėginių atsakymų atsakymų iš kontaktinės grupės, kurie buvo Veronoje kartu, kurie yra saviizoliacijoje namuose“, – sakė jis.

Naujausią informaciją šeštadienį 13 val. žadama pateikti Sveikatos apsaugos ministerijoje rengiamoje spaudos konferencijoje.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad iš viso Lietuvoje jau buvo atlikta 116 tyrimų dėl koronaviruso, visi jie buvo neigiami. Vieno tyrimo rezultatų dar laukiama. Kol kas patvirtintas tik vienas minėtas atvejis Šiauliuose.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 85 tūkst. susirgimų COVID-19, 2,9 tūkst. žmonių mirė, 39,6 tūkst. jau pasveiko.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O tai šiauliškei dar viešai diagnozė neatšaukta?.. :s

!

! portretas
Ispanijos gripo epidemija - buvo lygiai pries 100metu. pareikalavusi nuo 25 iki 50 milijonų žmonių aukų. Ispaniškas gripas buvo greičiausiai išplitusi ir daugiausia aukų pareikalavusi pandemija žmonijos istorijoje, aplenkusi marą ir AIDS. Epidemija plito 1918–1920 metais visame pasaulyje. DABAR ISTORIJA KARTOJASI- KORONA VIRUSAS. Gal šis procesas yra tiesiog valdomas? Gal taip yra reguliuojama „žmonijos“ populiacija? Mes taigi reguliuojame vilkų, šernų ir kitų gyvulių populiacijas! Vyksta įdomūs dalykai, kurie nuo žmonijos greičiausiai yra slepiami.

kaunietis

kaunietis portretas
Kada baigsit seti panika tarp liaudies
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių