Karinių jūrų pajėgų narai tarptautinės operacijos metu sunaikino Antrojo pasaulinio karo miną

  • Teksto dydis:

Karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos Povandeninių veiksmų komandos narai spalio mėnesį tarptautinės operacijos metu sunaikino Antrojo pasaulinio karo miną.

Kaip penktadienį pranešė Lietuvos kariuomenė, per operaciją „Puikus skydas“ (angl. „Brilliant Shield“) Lenkijos karinių jūrų pajėgų štabo ir aprūpinimo laive dislokuoti Lietuvos kariai vykdė minų paiešką pasitelkiant tam skirtą įrangą ir nardė Šiaurės jūroje.

Operacijos metu minų paieškos grupė labai sekliuose bei daug kartų žvalgytuose vandenyse rado ir sunaikino Antrojo pasaulinio karo vokišką dugninę miną, nurodo kariuomenė.

Šiuo metu Povandeninių veiksmų komandos narai budi NATO greito reagavimo pajėgose (NRF) kaip labai seklių vandenų minų paieškos grupė. Grupės uždavinys – vykdyti jūrinės amunicijos paieškos ir neutralizavimo operacijas nuo sąjungininkų laivo arba kaip nepriklausomam vienetui. Grupė sudaryta iš narų išminuotojų ir autonominio povandeninio įrenginio operatorių.

Pranešime nurodoma, kad NRF yra aukštos parengties, technologiškai pažangios pajėgos, gebančios būti greitai aktyvuojamos ir vykdyti užduotis bet kurioje pasaulio vietoje. NRF sudaro sausumos, oro, jūrų ir specialiųjų operacijų komponentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių