Kariuomenė teigia turinti apie tris ketvirtadalius divizijai reikalingų pajėgumų

Lietuvos kariuomenė pirmadienį pranešė turinti apie tris ketvirtadalius divizijai reikalingų pajėgumų, o artimiausiu metu planuojama įsigyti ir daugiau karinės technikos, kurios reikės šio karinio vieneto suformavimui.

„Lietuvos kariuomenė jau turi apie tris ketvirtadalius divizijai reikalingų pajėgumų, o artimiausiu metu įsigys ir kitus divizijos suformavimui ir įgalinimui reikalingus karinius pajėgumus“, – nurodoma pranešime.

Tai, pasak kariuomenės, apima raketines salvines sistemas HIMARS, toliašaudes savaeiges ratines haubicas „Ceaser“, pėstininkų kovos mašinas „Vilkas“, žvalgybinius ir kovinius dronus.

Taip pat svarstoma vystyti tankų, žvalgybos, inžinerijos ir divizijos lygmens artilerijos batalionus. Papildoma parama būtų koordinuojama su sąjungininkais: kovine aviacija, oro gynyba ir papildomi artilerijos pajėgumai.

„Atsižvelgiant į galimybes, Lietuvos kariuomenė siekia turėti lengvąją-vidutinę nacionalinę diviziją, gebančią vykdyti pilno spektro operacijas individualiai ir kartu su NATO sąjungininkais“, – nurodoma pranešime.

Kariuomenės teigimu, divizijoje tarnautų 17–18 tūkst. karių.

Manevriniai vienetai būtų formuojami pėstininkų brigadų „Geležinis Vilkas“ ir “Žemaitija“ bei rezervinės lengvosios pėstininkų brigados „Aukštaitija“ pagrindu.

Apie tai, kad Lietuvoje svarstoma kurti diviziją sausumos kariuomenės pagrindu, kovo pradžioje pranešė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Jis pabrėžė, kad tai būtų ilgalaikis, „dešimtmečio projektas“.

Divizija yra karinis vienetas, kurį sudaro keletas brigadų.


Šiame straipsnyje: kariuomenėkariaiDivizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Putinas ožys

Putinas ožys portretas
Laukiam prasigėrusiu ruselių fronte, daužysim šūdžius plikomis rankomis nes šovinių metueės vafliai. O putka prie tuliko numestas bus luošas senis

TaktinE bombA

TaktinE bombA portretas
IR_ka??????_hihi.....pigi mEsA...

jūris

jūris portretas
reikalinga armija-tik varnom baidyt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių