Pereiti į pagrindinį turinį

Kariuomenės vadas Danijoje aptars regiono saugumą

2014-12-17 05:09
BNS inf.
Jonas Vytautas Žukas
Jonas Vytautas Žukas / Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas trečiadienį lankysis Danijoje, kur aptars karinį bendradarbiavimą ir padėtį regione.

J.V.Žukas susitiks su Danijos kariuomenės vadu generolu Peteriu Bartramu ir kalbės apie NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse, dalyvavimą tarptautinėse operacijose, NATO viršūnių susitikime Velse priimtų sprendimų įgyvendinimą.

Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, Danija ir Lietuva karinėje srityje bendradarbiauja jau beveik du dešimtmečius. Nuo 1994 metų, kai Lietuvos kariai pradėjo dalyvauti taikos palaikymo operacijose, daugiau kaip tūkstantis jų buvo parengti misijoms padedant Danijos kariuomenei.

Lietuvos kariai Danijos kontingento sudėtyje tarnavo tarptautinėse operacijose Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Kosove, Irake. Danijos kariai yra tarnavę Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės sudėtyje.

Danija padėjo parengti ir apginkluoti Lietuvos kariuomenės Artilerijos batalioną, nuolat teikia paramą mokant Lietuvos karius, rengia bendras karines pratybas, siunčia savo karius dalyvauti įvairiose pratybose Lietuvoje.

Nuo 2006 metų Lietuvos kariuomenės Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ yra priskirta Danijos kariuomenės Sausumos pajėgų divizijai pagal dvišalį projektą LITBRIG.

„Tai didina abiejų šalių gebėjimą vykdyti bendras operacijas, taip pat suteikia galimybę Lietuvos kariams dalyvauti NATO pratybose ir mokymuose divizijos sudėtyje“, - teigiama KAM pranešime.

Danijos Karališkųjų oro pajėgų kariai su naikintuvais jau keturis kartus dalyvavo NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, o šių metų gegužės-rugpjūčio mėnesiais Danija buvo skyrusi šešis naikintuvus Baltijos oro policijos misijai sustiprinti.

Lietuvoje oficialiu vizitu Danijos Karalystės kariuomenės vadas generolas P.Bartramas pastarąjį kartą lankėsi praėjusių metų kovą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų