Kariuomenės vadas neatmeta galimybės, kad ukrainiečiai pabandys atsiimti Krymą

Nors šiandien ir neatrodo realu, tačiau Ukraina karo su Rusija metu gali bandyti atsiimti dar 2014 m. Kremliaus okupuotą Krymą, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Vertinant iš šiandien dienos perspektyvos, žiūrint į jėgų santykį ir į tų šalių ekonomikas, nepaisant visų sankcijų (Rusijai – ELTA) ir t.t., tai būtų labai sudėtingas uždavinys. Bet greičiausiai turint atitinkamą karinį potencialą, o parengto personalo ir motyvacijos Ukraina turi... Tad jei (ukrainiečiai – ELTA) aiškiai matytų, kad turi tuos resursus rankose, kad turi įrankius rankose, su kuriais galėtų įvykdyti didžiulį kontrpuolimą, jog atsiimtų okupuotas žemes, ukrainiečiai tikrai būtų pasiruošę tai padaryti. Moraliai jie yra, sakyčiau, net daugiau motyvuoti atsiimti nei išlaikyti tą, ką dabar turi“, – „Žinių radijui“ teigė Lietuvos kariuomenės vadas.

„Ukrainiečiai mažiau prasmės mato kodėl jie turi atiduoti ir žiūrėti kaip jie (rusai – ELTA) niokoja žemes, miestus ir kaimus, neetiškai elgiasi su vietos gyventojais, daro karo nusikaltimus ir t.t.. Jie (ukrainiečiai – ELTA), mano galva, geriau vykdytų plataus masto puolimą ir atsiimtų nei būtų tokioje situacijoje“, – sakė V. Rupšys, pažymėdamas, kad karai dažniausiai būna labai nenuspėjami ir karo eiga gali labai greitai pasikeisti.

„Visko gali būti, nors dabar ir neatrodo realu“, – akcentavo Lietuvos kariuomenės vadas.


Šiame straipsnyje: Valdemaras RupšysKrymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių