Kariuomenės vadas Vokietijoje aptars bendradarbiavimą, Ukrainos karių mokymą

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys nuo antradienio lankosi Berlyne, kur su Vokietijos kariuomenės vadu  generolu Eberhardu Zornu ((Eberhardu Cornu) ir kitais atstovais aptars bendradarbiavim1 ir Ukrainos karių mokymą.

Trijų dienų vizito Vokietijoje metu V. Rupšys taip pat susitiks su Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadu generolu leitenantu Alfonsu Maisu ir Bundestago Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pasak pranešimo, susitikimo su Sausumos pajėgų vadu A. Maisu metu daugiausia dėmesio bus skiriama ateinančių metų Lietuvos gynybai skirtos Vokietijos brigados pratybų ir kitų renginių tvarkaraščiui suderinti.

Vizito metu Vokietijoje taip pat numatytas apsilankymas Strasburge, kur bus aptartas Lietuvos dalyvavimas Europos Sąjungos (ES) karinėje Ukrainos mokymo misijoje (angl. EUMAM Ukraine), rengiant individualius, kolektyvinius ir specializuotus mokymus Ukrainos kariams, kartu su Vokietijos atstovais.

Berlynas iki šiol Lietuvoje yra dislokavęs priešakinį brigados vadovavimo elementą. Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau ji bus pasirengusi greitai persidislokuoti esant reikalui.

Tai šalies viduje sukėlė diskusijas dėl Vokietijos įsipareigojimų Lietuvoje dislokuoti brigados dydžio vienetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skiep

skiep portretas
Lietuvos gynybos reikalus generolui aptart uzdraude vyriausias ginkluotu pajegu vadas Nauseda.Nauseda nuginklavo Lietuva ir rupinas tik Ukrainos bei rusijos problemom.

Zemaitis

Zemaitis portretas
O kariuomenes vadas neaptars Lietuvos kariu ir ginkluotes stiprinima ir kuo greitesni isigijima?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių