Sutikti Naujuosius metus žmonės ruošiasi jau dabar: pirmenybė – išskirtinėms patirtims

  • Teksto dydis:

LNK žurnalistė kalbino praeivius, klausdama jų, kur jie švęs Naujuosius metus. Sulaukti tokio klausimo rugpjūčio mėnesį – mažų mažiausiai keista. Vis dėlto, nors vieni sakė apie tai kol kas negalvojantys, kiti turėjo aiškius planus.

Kalbinti vaikinai sakė, jog viską planuoja tik paskutinę savaitę ir Naujuosius metus sutinka tiesiog kur nors su draugais. Kita moteris teigė per daug nieko neplanuojanti, o paprasčiausiai švenčianti namie – ruoštis ji pradedanti nuo gruodžio vidurio, po vaikų gimtadienio.

Dar viena mergina sakė tiksliai žinanti, kad švęs Klaipėdoje su šeima, nes taip daro visada, o štai kitos gyventojos tradicija – Naujuosius sutikti Operos ir baleto teatre, į kurį ji jau įsigijo bilietus.

Nepaisant to, kad kai kurie gyventojai jau dabar gerai žino, kur švęs Naujuosius metus, dauguma yra tokių, kurie planuoja paskutinę minutę.  Tačiau apie tai, kaip elgiasi įmonės, LNK žurnalistė kalbėjosi su renginių organizatoriumi Aurimu.

– Tai įmonės jau organizuoja Naujuosius metus, ką jūs jaučiate?

– Yra totaliai nauja tendencija, kad įmonės šiais metais pradėjo ruoštis Kalėdoms prieš pusę metų – anksčiau nei tai buvo įprasta. Tai jeigu anksčiau rugpjūtį prasidėdavo tas pats pasiruošimas, dabar didžiosios įmonės, kurios tikrai norėjo patekti į geidžiamiausias vietas, užsisakyti geriausius atlikėjus, vedėjus ir viską turėti „iš pirmos lentynos“, turėjo pradėti kovo mėnesį. Arba jau galime šnekėti apie 2024 m. Kalėdas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Žmonės jau planuoja iš anksto, ar ne? Ir sakote, kad net kalbant apie kitos vasaros renginius, taip pat yra kalendorius jūsų užpildytas – pildosi bent jau?

– Jau kitų metų liepos-rugpjūčio mėnesio geidžiamiausios datos ir lokacijos yra užsakytos. Tai taip, lygiagrečiai dabar ir Kalėdų eglutę puošiame, ir dar šią vasarą baiginėjame, ir jau dirbam ties kitos vasaros projektais. Kitos vasaros renginiuose jau yra užsakytos ir vietos, ir vedėjai, ir atlikėjai. Tas tempas yra labai didelis ir tai yra ne tik Lietuvos, bet ir pasaulinė tendencija.

– Visada taip būdavo, ar dabar kažkoks pokytis įvyko?

– Aš manau, kad didžiausią įtaką tam turėjo pernai metų „popandeminis“ sindromas, kuomet visi išsiilgę renginių puolė švęsti ir tos šventės buvo ir pirmadieniais, ir antradieniais, ir ne po vieną. Visi suprato, kad nebegali gauti to, ko nori. Ir, ko gero, iš tos baimės neužlipti ant grėblio antrą kartą, pradėjo ruoštis gerokai anksčiau.

– Kaip atrodys ateinančios žiemos šventės? Kokias tendencijas matote, ko žmonės prašo?

– Kaip ir visuomet. Tarsi ir kalbame apie tą patį, norisi to „wow“ efekto, netikėtumo, kitaip – kaip niekas to nedarė. Ir labai svarbu kalbėti šiandien apie tai, kaip įmonės ir užsakovai pasitikės renginių organizatoriais, nes jie tikrai turi drąsių idėjų, ko dar niekas nedarė. Bet ne visada tą norą daryti kitaip įmonės išdrįsta priimti. Kartais tam prireikia net keturių metų.

– Jūs bent pavyzdį pasakykite, kas yra tie Naujieji metai kitaip – su tuo „wow“ efektu?

– Na, pavyzdžiui, Kalėdos miške. Ne restorane, kaip mes esame įpratę, bet pasistatyti skaidrią palapinę ir būti apsnigtų eglių – tikiuosi, kad bus apsnigtos – apsuptyje. Su tuo oru niekada nežinai, kaip bus. Bet tai jau yra kitaip. Arba švęsti ne vakare, kas įprasta, o anksti ryte. Na, pakeisti laiką, laikmečiais pakeliauti. Jeigu švenčiame ant žemės, pabandykime po žeme arba pakilkime virš dangaus ir pasižiūrėkime, kokį „wow“ efektą mums tas renginys atneš.

– Užsiminėte, kad pirmiausia suskumba planuoti tie, kurie nori išskirtinių lokacijų ir vietų šventei. Tai kokios jos yra?

– Labai simboliška, kad šį klausimą užduodate čia ir mes kalbamės Vilniaus rotušėje, kur jau kitų metų gegužės 22-24 d. įvyks didžiausias pasaulyje tendencijų ir idėjų festivalis. Ir pasaulinė tendencija yra ta, kad žmonės ieško naujų patirčių. Tai reiškia, kad į renginį mes keliausime kitaip. Lokacijos yra įdomios tos, į kurias mes norime nuvažiuoti traukiniu arba nueiti pėsčiomis, kur taksi ir joks autobusas nepriveža. Kas mūsų laukia pakeliui – jeigu lokacija savyje turi paslapties šydą, kurį mes galime renginio metu atskleisti arba vystyti, tai tos lokacijos ir yra populiariausios. Kur mes atvažiuojame traukiniu arba, kur įėjus į vidų stovi neįtikėtinas, didžiulis, mega objektas – ar tai būtų skulptūra, ar tai būtų lėktuvas, ar tai būtų traukinys.

– Žodžiu, renginys prasideda ne tik atėjus į lokaciją, bet jau ir vykstant į ją, ar ne?

– Tikrai taip. Tame pačiame Vingio parke, jei staiga pamatytumėte naują objektą, jis bus specialiai pastatytas jūsų šventei, jau čia būtų „wow“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Jau nuo vakar pradėjau ir baigsiu po trijų karalių.

Anonimas

Anonimas portretas
aktualiausias klausimas butu: kur jus emigruosite seis metais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių