Pereiti į pagrindinį turinį

Kas geriau: meras ar šlavėjas?

2009-08-08 09:59
Kas geriau: meras ar šlavėjas?
Kas geriau: meras ar šlavėjas?

Kuo Kauno meras Andrius Kupčinskas skiriasi nuo šlavėjo? Klausimas skambėtų retoriškai, jeigu ne pastarųjų dienų miesto vadovo viešųjų ryšių akcijos. Šaunusis meras įskundė taksistą, numetusį nuorūką ant grindinio. Ne tik įskundė, bet ir suskubo visiems apie tai pranešti tarsi gerąją naujieną miestui ir pasauliui. Tiesiog ordiną reikėtų konservatoriui užkabinti.

Šlavėjai elgiasi kur kas paprasčiau, tačiau veiksmingiau. Jie kasdien mieste surenka ne vieną nuorūką, kad Kauno gatvės ir skverai būtų gražesni. O meras šokdina policiją ir reklamuojasi – jokios naudos. Beje, šlavėjų, sako, Kaune trūksta. Kitas mero žingsnis galėtų būti toks – nuo stulpų nulupti nelegalius skelbimus, tarp jų – ir savo patarėjo žmonos bendrovės.

Ne tik piktieji politiniai oponentai, bet ir paprasti miestiečiai pastebėjo, kad jauniausias Kauno meras bene labiausiai mėgsta reklamuotis ir pozuoti prieš fotoobjektyvus. Viskas, kas mieste gerai, – tai mero nuopelnas, o kas blogai – kalti Garbaravičius, Kriščiūnas, Rutavičius. Savivaldybėje juokaujama, kad ir Antikorupcijos komisijos pirmininkas merui užkliuvo dėl pernelyg didelio pomėgio reklamuotis, todėl norėta jį nuversti. Juk konkurentai – nepageidaujami.

Tik nepamanykite, kad A.Kupčinskas visada pageidauja viešumo. Yra keletas sričių, kur Kauno meras norėtų būti tarsi nematomas kardinolas. Viena jų – Kauno termofikacijos elektrinės reikalai, tiksliau, miesto vadovo susitikimai su jos šeimininkų – Rusijos kompanijos "Gazprom" atstovais. Kodėl meras su jais susitikinėja slapčia? Juk tai viena stambiausių miesto įmonių, todėl ir pokalbiai su jo savininkais neišvengiami.

Pirmasis Kauno vadovo susitikimas su rusais vyko jo darbo kabinete. Oficialioje darbotvarkėje apie tai nebuvo nė žodžio. Tačiau prieš keletą savaičių A.Kupčinskas taip išsigando, kad net ryžosi viešai pameluoti apie nebūtą "Kauno energijos" valdybos posėdį. Mere, ko bijote? Gal už ypač nuolankią poziciją Rusijos kompanijos valdomos elektrinės atžvilgiu jūsų nepaglostys įtakingi Tėvynės sąjungos centriniai veikėjai, ne kartą porinę apie realias ir menamas "Gazpromo" keliamas grėsmes.

"Galime tik spėlioti, kur sutelkta daugiau įtakos: Kremliuje ar "Gazprome". Puikiai matome, kad Rusija savo užsienio politikoje dujų kompaniją naudoja kaip galingą įrankį", – tai A.Kupčinsko "krikštamotės", įtakingos konservatorės Rasos Juknevičienės mintys.

Tuo tarpu Kauno konservatorių pozicija kita – kai kuriuos jų jau galima pristatyti kaip šios kompanijos reklaminius veidus. Kaip jie gražiai suokė apie naudingas "Gazpromo" investicijas ir blogus joms prieštaravusius politinius oponentus. Yra tik vienas "bet": kodėl nė žodžio konservatoriai neužsimena apie 17 mln. litų netesybas, kurias Rusijos kompanija turėjo sumokėti pažeidusi elektrinės pardavimo sąlygas. Jie linkę tikėti rusų pažadais pastatyti naują elektrinę. Galbūt, tik nėra jokių garantijų, kad tai nevirs dar vienu miražu. Tokių Kaune tikrai netrūksta.

O gal meras teisus – dėl visko kaltas buvęs laikinosios sostinės vadovas, o elektrinės nereikėjo parduoti? Galbūt, bet tuo metu, kai į elektrinę atėjo rusai, "Kauno energija" buvo ties bankroto riba su šimtais milijonų litų skaičiuojamomis skolomis, kurios susidarė, kai Kauną ir Lietuvą valdė konservatoriai. Apie tai kalbėti A.Kupčinskas nemėgsta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų