Kėdainių Metų socialinė darbuotoja L. Ročkienė: bet kokiu atveju esu už tėvus

  • Teksto dydis:

Kėdainių miesto rotušėje trečią kartą iškilmingai buvo apdovanota Metų socialinė darbuotoja.

Ja tapo Kėdainių pagalbos šeimai centro vyriausioji socialinė darbuotoja, globos srities padalinio vadovė Ligita Ročkienė. Apdovanojimą jai įteikė Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius. Rajono vadovas įteikė laimėtojai Kėdainių rajono savivaldybės Garbės ženklą „Už nuopelnus“, 1000 eurų premiją ir padėką.

L. Ročkienė, atsiimdama apdovanojimą, prisipažino, kad nesitikėjo tokios garbės.

 „Tikrai nemaniau, kad 10 mano darbo metų gali būti įvertinti taip reikšmingai. Socialinis darbas yra toks, kai kelis žingsnius paėjus į priekį, reikia dar daugiau atsitraukti atgal, nes žmonės, su kuriais tenka dirbti, yra sudėtingi. Bet mūsų toks darbas – kasdien tarsi Sizifo akmenį nuolat ridenti į kalną, tikintis, kad jis pasieks viršūnę“, – kalbėjo Kėdainių 2018-ųjų Metų socialinė darbuotoja.

Socialinis darbas yra toks, kai kelis žingsnius paėjus į priekį, reikia dar daugiau atsitraukti atgal, nes žmonės, su kuriais tenka dirbti, yra sudėtingi.

L. Ročkienė padėti vaikams norėjo visada.  Kėdainių pagalbos šeimai centre ji yra apsupta vaikų, patyrusių sunkių likimo išbandymų, laukiančių šilto dėmesio. Daugiau nei dešimt metų dirbusi vienoje iš centro šeimynų pagrindine socialine darbuotoja, didelį dėmesį skyrė vaikams, kurie auga be tėvų ar su probleminiais tėvais.

„Aš bet kokiu atveju esu už tėvus. Jie vaikams yra pagarba, jei nebūtų tėvų, jie nebūtų atėję į šį pasaulį. Kai vaikas pyksta ant savo tėvų, aš jų nepalaikau, sakau, kad tėvai yra šventa“, – mintimis dalinosi L. Ročkienė.

Kėdainių meras S. Grinkevičius, teikdamas apdovanojimus, nuoširdžiai džiaugėsi socialinių darbuotojų rajone kokybe. 

„Kėdainių rajonas ypač garsėja geromis socialinėmis įstaigomis, teikiamomis kokybiškomis paslaugomis. Džiaugiuosi darbščiais Kėdainių krašto socialiniais darbuotojais, kurie  dalinasi dėmesiu ir šiluma su tais, kuriems labiausia to reikia. Tai svarbus ir reikšmingas darbas, kai dalinamasi rūpesčiais, šiluma ir meile, kada žmonės tikisi ir laukia pagalbos. Mūsų Kėdainių krašto socialinės darbuotojos, kurios beveik visos yra moterys, dirba tikrai labai sunkų ir labai reikalingą darbą, teikia pagalbą tiems, kam labiausia jos reikia, deja, už tai gaudamos neadekvatų atlyginimą“, – kalbėjo rajono vadovas S. Grinkevičius.

Kėdainių rajono savivaldybės Garbės ženklai „Už nuopelnus“ buvo įteikti ir ankstesnių metų Geriausioms socialinėms darbuotojoms – Sonatai Rindokienei ir Vitalijai Mikėnaitei. Joms taip pat buvo įteiktos padėkos bei dovanos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių