Pereiti į pagrindinį turinį

KGB rezerve buvę du konservatoriai pašalinti iš partijos

2012-08-29 17:37
KGB rezerve buvę du konservatoriai pašalinti iš partijos
KGB rezerve buvę du konservatoriai pašalinti iš partijos / Shutterstock nuotr.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas trečiadienį priėmė sprendimą pašalinti iš partijos KGB rezerve buvusius du partijos narius.

„Svarstėme klausimą dėl partijos narių, kurių dokumentai buvo paskelbti tinklalapyje kgbveikla.lt, kurie buvo įtraukti į rezervą, ir priėmėme sprendimą juos pašalinti iš partijos. Turiu pažymėti, kad abu jie, suprasdami savo dviprasmišką situaciją, su šiuo sprendimu sutinka“, - BNS sakė Priežiūros komiteto vadovas Arvydas Anušauskas.Iš partijos pašalinti KGB rezerve vyr. leitenanto laipsnį turėjęs Romas Kalvaitis ir tokį pat laipsnį turėjęs Stasys Okunevičius.

Pastarasis iš partijos pašalintas nepaisant to, jog apie priklausymą rezervui yra anksčiau pranešęs partijai, taip pat dalyvavo parlamento gynyboje per 1991 metų sausio 13-ąją, buvo savanoris.

„Vienas iš pašalintųjų dalyvavo parlamento gynyboje, turi kitų nuopelnų, bet toks sprendimas priimtas, nes apie tokį faktą kaip priklausymas KGB rezervui visgi reikėtų pranešti stojant į partiją, o ne praėjus 12 metų“, - sakė A.Anušauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų