Kilus skandalui M. Bertulis atsisako pinigų už laidą, SAM pripažįsta savo klaidą

  • Teksto dydis:

Penktadienį paviešinta informacija apie tai, kad Sveikatos apsaugos ministerija už laidą „Kitokie pasikalbėjimai“ su Edgaru Kulikausku, sveikatos ministro visuomeniniu konsultantu, dar žinomu Ciniško chirurgo vardu socialiniame tinkle, jos kūrėjams sumokėjo 12 tūkst. eurų su mokesčiais, sukėlė skandalą.

Iš pradžių vienas laidos kūrėjų Mantas Bertulis teigė, kad tai jo klaida, jog laida nepažymėta kaip užsakomoji, galų gale vyras pareiškė, kad jam nereikia SAM pinigų.

„Žodžiu, matau, kad šūdų malūnas įsisuko rimtai, tai paprašiau, kad Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija nepervedinėtų man pinigų, kadangi sąskaita dar nebuvo apmokėta. Tikiuosi, ministras Arūnas Dulkys mano prašymą patvirtins.

Žinau, kad visos krizės praeina per 2–3 dienas ir visi pamirš šitą istoriją, tačiau nesinorėtų, kad toks šūdas gulėtų ant mano sąžinės“, –  skelbia M. Bertulio įrašas feisbuke.

Jis dar kartą atsiprašė E. Kulikausko, kurį esą pakišo po šiuo mėšlavežiu. Ir taip pat pareiškė dedąs tašką darbuose su valdžios institucijomis.

 

 

„Labiausiai atsiprašau Edgaras Q'le (a.k.a Ciniškas Chirurgas), kurį pakišau po šiuo mėšlavežiu.

Ir dedu riebų tašką ateities darbams su valdžios įstaigomis. Aišku, suprantu, kad čia daugiau politika, bet toks šūdas tikrai ne man“, – jau antrą įrašą šia tema feisbuke baigė M. Bertulis.

Žodžiu, matau, kad šūdų malūnas įsisuko rimtai, tai paprašiau, kad Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija nepervedinėtų man pinigų, kadangi sąskaita dar nebuvo apmokėta.

Kaip fesibuke penktadienį jau rašė M. Bertulis, į jį ministerija kreipėsi po to, kai dar gegužę jis savo iniciatyva sukūrė filmuką apie skiepus, kurį naudojo Vilniaus, Kauno savivaldybės bei ministerija. Jis teigia po jo ir sulaukęs šio pasiūlymo.

„Rugpjūčio 25 dieną sulaukiau skambučio iš SAM. Jie dar kartą padėkojo už tą filmuką apie skiepus ir paklausė, ar būtų galima padaryti „Kitokius pasikalbėjimus“, kurių metu būtų pakalbėta apie vakcinų naudą. Aš, kaip pats didžiausias vakseris, aišku, sutikau su šituo pasiūlymu“, – rašo M. Bertulis.

Jis tvirtina, jog pakviesti E. Kulikauską buvo jo idėja, tačiau iš pradžių laidoje dalyvauti jis atsisakė.

„Nei turinys, nei niekas su juo derinta nebuvo. Apie vakcinas kalbėjome labai mažą segmentą, nes pats Edgaras kaip pašnekovas buvo labiau įdomus, nei tos vakcinos“, – teigia M. Bertulis.

Jis teigia, kad pašnekovas nežinojo apie šią sutartį.

M. Bertulis pripažįsta, jog padarė klaidą nepažymėjęs, jog laida yra finansuota ministerijos. Jis teigia, kad tai įvyko dėl patirties stokos, o tokio prašymo iš ministerijos negavo, nors apie tai teiravosi.

SAM pripažįsta savo klaidą dėl sutarties sąlygų

SAM mato savo klaidą dėl sutarties sąlygų su laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ kūrėjais.

SAM sako minėtą laidą užsakiusi siekdama geriau informuoti visuomenę apie COVID-19 pandemiją, vakcinaciją ir medikų darbą pandemijos metu.

Centrinių viešųjų pirkimų portale skelbiama, jog už „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą, kurioje kalbinamas ministro Arūno Dulkio visuomeninis patarėjas, chirurgas Edgaras Kulikauskas, ministerija sumokėjo 12 tūkst. eurų su mokesčiais.

Laidoje, kurioje kalbinamas socialiniuose tinkluose populiarus medikas, žinomas Ciniško chirurgo slapyvardžiu, nėra nurodoma, jog už ją sumokėjo ministerija.

„Pripažįstame, kad pirkimo dokumentuose nebuvo įtraukta sąlyga paslaugos tiekėjams nurodyti, kad laida apmokėta SAM lėšomis, ir tai buvo klaida“, – sakoma penktadienį išplatintame ministerijos pranešime.

Pripažįstame, kad pirkimo dokumentuose nebuvo įtraukta sąlyga paslaugos tiekėjams nurodyti, kad laida apmokėta SAM lėšomis, ir tai buvo klaida.

Ministerija taip pat nurodo gavusi laidos prodiuserio Manto Bertulio prašymą nemokėti už suteiktas paslaugas ir į šį prašymą atsižvelgsianti.

„SAM yra atsakinga už priimtus sprendimus dėl komunikacijos. Todėl apgailestaujame, kad Edgarui Kulikauskui ir Mantui Bertuliui tenka atsakyti už mūsų pasirinkimus“, – sakoma SAM pareiškime.

Pasak ministerijos, išorės komunikacijos ekspertai skatina komunikuojant pasitelkti ir netradicines komunikacijos priemones bei kanalus.

„Apmokamam ir viešinamam turiniui yra pasitelkiami medikai, kurie prie visuomenės informavimo prisideda neatlygintinai. Ne išimtis ir laida „Kitokie pasikalbėjimai“, kurioje neatlygintinai sutiko dalyvauti visuomeninis konsultantas, gydytojas E. Kulikauskas“, – aiškinasi ministerija.

Pasak pranešimo, šiuo metu ministerija viešina mokamą turinį pagal socialinę informacinę kampaniją „Koronaviruso (COVID-19) informacijos sklaida šalies žiniasklaidos priemonėse“ įvairiose žiniasklaidos priemonėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A,

A,  portretas
Tai neklaida, tai nusikalstama veikla!

ALGIS

ALGIS portretas
ŠŪDUI , šūdas ant liežuvio .

Komentaras

Komentaras portretas
Vagia kur tiktai gali ir tegul tas Bertulis jo kalba nesuka sūdų rato.Lauke tu pinigų issiziojes bet afiora nepavyko
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių