Pereiti į pagrindinį turinį

Kiniški "Maximos" nemalonumai

2009-02-19 09:00
Kiniški "Maximos" nemalonumai
Kiniški "Maximos" nemalonumai / Redakcijos archyvo nuotr. Iššlavė: "Maximos" atstovai tikina, kad uždraustų indų parduotuvėse jau nebėra.

Didžiausiam prekybos tinklui "Maxima LT" inspektoriai uždraudė prekiauti Kinijos bendrovės "Brightman International Trading" indais, tarp kurių yra ir sveikatai pavojingų puodelių su melaminu.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija uždraudė tiekti į rinką ir parduoti vartotojams 48 tipų 195,4 tūkst. vienetų kiniškų indų.

"Draudimas prekiauti galios tol, kol bus įrodytas kiniškų indų saugumas", – teigė inspekcijos Vilniaus skyriaus vedėjas Arvydas Naina.

Anot jo, "Maximai LT" uždrausta prekiauti iš viso 61-o pavadinimo prekėmis: puodeliais, dubenėliais, salotų, prieskonių rinkiniais, padėklais. A.Nainos vertinimu, jų ekspertizė gali užtrukti apie porą mėnesių.

Anot Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos, "Maxima LT" ignoravo tai, kad dėl pavojaus sveikatai jai nebuvo išduotas ne maisto prekės higieninis pažymėjimas. Tarnyba antradienį pranešė, kad "Maxima LT" kiniškus indus išparduoda.

O "Maximos LT" atstovė spaudai Renata Saulytė pareiškė, kad "Brightman International" pagamintų kiniškų puodelių prekyboje jau nebėra.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Vilniaus skyriaus vedėjas teigė, kad jei įsigaliojus sprendimui kiniškų indų būtų rasta kurioje nors "Maximos" parduotuvėje, tinklui grėstų didelės baudos.

"Maxima LT" tinklas vasarį įpareigotas iš rinkos išimti 644 įmonės "Brightman International Trading" pagamintus puodukus, iš kurių į vandeninį ir rūgštinį tirpalą išsiskiria per didelis kiekis melamino.

Melaminas yra cheminė medžiaga, naudojama poliuretano gamybai. Šia medžiaga pieno produktuose pernai apsinuodijo kūdikiai Kinijoje, keli jų mirė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų