Kitą savaitę į posėdį renkasi VGT: spręs dėl Lietuvos karių siuntimo į Malį

Kitą savaitę Valstybės gynimo taryba (VGT) spręs dėl Lietuvos karių siuntimo į Malį, kariuomenės infrastruktūros plėtros, BNS penktadienį patvirtino Prezidentūra.

Pirmadienį vyksiančiame tarybos posėdyje taip pat bus aptarta atnaujinta Nacionalinio saugumo strategija.

„Prezidentas kviečia reguliarų Valstybės gynimo tarybos posėdį, kuriame bus aptariama atnaujinta Nacionalinio saugumo strategija, Lietuvos karių dalyvavimas tarptautinėse operacijose ir misijose 2022-2023 metais, krašto apsaugos sistemos infrastruktūros plėtra“, – BNS sakė prezidento Gitano Nausėdos atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Prancūzija jau kurį laiką prašo Lietuvos siųsti specialiųjų operacijų karius į Malį. Jie dalyvautų europinėje pajėgų grupėje „Takuba“, padedančiai vietos ginkluotosioms pajėgoms kovoti su džihadistais.

Vasarą su šiuo prašymu į G. Nausėdą kreipėsi Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

Lietuvos kariai padėtų tarptautinėms pajėgoms malšinti 2012 metais įsiplieskusį islamistų sukilimą.

Vis dėlto Europos šalių misija Malyje pakibo ant plauko paaiškėjus, kad šios šalies valdžia ėmė derėtis dėl paramos su Rusijos karine kompanija „Wagner“.

Prezidentūra nedetalizuoja, kokius kariuomenės infrastruktūros plėtros planus planuojama aptarti, tačiau krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas rugpjūtį žadėjo „artimiausiais mėnesiais“ priimti sprendimus dėl naujo karinio poligono vietos.

Lietuvoje didžiausi yra Pabradės ir Gaižiūnų poligonai, bet stiprėjant Lietuvos kariuomenei ir augant sąjungininkų karių skaičiui jų ima nebepakakti, o dabartinių plėtra jau praktiškai nebeįmanoma.

Pernai svarstyta naują poligoną rengti vakarinėje šalies dalyje, netoli Kuršėnų ir Telšių, bet sulaukus vietinių gyventojų pasipriešinimo planų atsisakyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepamirškite ir vertėjų...

Nepamirškite ir vertėjų... portretas
Nepamirškite, kaip tai buvo Afganistane - kiekvienam kariui dar po 10 vertėjų...

KUO NE SOVIETINIAI LAIKAI?...

KUO NE SOVIETINIAI LAIKAI?... portretas
Kažkada Maskva pasakė - Grybauskaitė atsakė - "KLAUSAU" ! Šiandien tą patį daro Briuselis ir Vašingtonas. Juokingai skamba kai rašoma, kad Lietuvos gynybos taryba atseit pati SPRENDŽIA...

Jo

Jo portretas
Jo afganistane jau prisikariavo gavom 170 afganu gavo dovanu islaikyti dabar samdiniai leks i mali o isten po keliu metu kiek reikes parsivest malieciu verteju dar kelis simtus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių