Kitą savaitę į Seimo darbotvarkę grįš Civilinės sąjungos įstatymo projektas

Į Seimo darbotvarkę kitą savaitę grįš valdančiųjų frakcijų parengtas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė.

Valdančioji Laisvės frakcija ketvirtadienį pranešė, kad kitą antradienį numatytas projekto svarstymas. Projektas iki šiol buvo apsvarstytas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, bet neteikiamas į plenarinių posėdžių salę svarstymui, valdantiesiems nesurenkant reikiamo balsų skaičiaus.

Anot Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės, į Seimo salę grįžtantis Civilinės sąjungos įstatymo projektas – ilgai kurto kompromiso rezultatas, o jo reikia ne tik tos pačios lyties, bet visoms ne santuokoje gyvenančioms poroms.

„Šio įstatymo laukia ne tik LGTB+ bendruomenė, bet ir tūkstančiai žmonių gyvenančių ne santuokoje. Civilinės sąjungos įstatymas yra lyčiai neutralus, jis reikalingas daugybei žmonių. Lietuvoje gyvena beveik 600 tūkst. suaugusių asmenų 20–49 metų amžiaus grupėje, kurie niekada nebuvo sudarę santuokos“, – sako A. Armonaitė.

Pagal projektą, civilinę sąjungą sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš kur ateis ,ten ir vėl

iš kur ateis ,ten ir vėl  portretas
sugrįš- kur nesueina .

kažkas išdaužė iškrypėlių būstinės langus

kažkas išdaužė iškrypėlių būstinės langus portretas
gaila kad ne tuos kurie ant snukio

fui

fui portretas
niekaip nerimsta ta merga! ir ramybės neduoda tie iškrypėliai kurie ją prastume į seimą,
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių