Pereiti į pagrindinį turinį

Kitąmet egzaminų nepavyks perlaikyti tą pačią vasarą

2009-06-18 20:12
Kitąmet egzaminų nepavyks perlaikyti tą pačią vasarą
Kitąmet egzaminų nepavyks perlaikyti tą pačią vasarą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Kitąmet brandos egzaminų neišlaikę abiturientai nebegalės egzaminų - išskyrus privalomąjį lietuvių kalbos - perlaikyti tą pačią vasarą.

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia, kad dalis pasirenkamųjų brandos egzaminų - kaip istorija ar matematika - liks tik valstybiniai, praneša Lietuvos radijas.

Švietimo ir mokslo ministerija dar pernai patvirtino, kaip nuo kitų metų keisis brandos egzaminų organizavimo tvarka. Tie pasirenkamieji brandos egzaminai, kurie dabar yra ir valstybiniai, ir mokykliniai, pavyzdžiui, užsienio kalba, matematika nuo kitų metų liks tik valstybiniai.

Ministerija tikisi, kad atsisakius dvejopų tų pačių dalykų žinių patikrinimų bus galima teisingiau lyginti mokinių rezultatus jiems stojant studijuoti. Tik privalomasis lietuvių kalbos egzaminas lieka ir mokyklinis, ir valstybinis.

Be to, šiemetiniai egzaminų rezultatų laukiantys abiturientai žino, kad neišlaikę valstybinio egzamino dar spės iki liepos pradžios perlaikyti mokyklinį egzaminą ir gautas rezultatas bus skaičiuojamas stojant į aukštąsias mokyklas.

Kitąmet pakartotiniai egzaminai numatomi tik tiems, kurie dėl pateisinamos priežasties negalėjo atvykti į pagrindinę sesiją, bei neišlaikiusiems lietuvių kalbos egzamino.

Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos atstovų, egzaminų perlaikymų atsisakyta pirmiausia siekiant trumpinti brandos egzaminų sesiją - kitąmet egzaminai prasidės birželio mėnesį.

Be to, norint gauti brandos atestatą užteks būti išlaikius 2 egzaminus - vienu mažiau nei šiemet.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų