Pereiti į pagrindinį turinį

K. Jucevičius: V. Giržadas kol kas neturi leidimo dirbti su slapta informacija

2013-09-17 09:06
BNS inf.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / K.Vanago/BFL nuotr.

Po teismo sprendimo į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojo pareigas grįžęs Vytautas Giržadas kol kas nėra atgavęs leidimo dirbti su slapta informacija, BNS antradienį sakė FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius.

"Situacija jau išspręsta, jis nuo šiandien iš pat ryto yra darbe ir dirba pavaduotojo pareigybėje", - sakė K.Jucevičius.

Į tarnybą FNTT V.Giržadą grąžinęs teismas yra panaikinęs abu tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymus - ir dėl leidimo dirbti su slapta informacija panaikinimo, ir dėl V.Giržado atleidimo.

Pasak K.Jucevičiaus, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas šiuo metu sprendžia kelias teisines dilemas. Praėjusių metų vasarį atleidus V.Giržadą iš pareigų, į jo vietą praėjusių metų liepą buvo paskirtas kitas pareigūnas - Šarūnas Rameikis, šiuo metu taip pat einantis FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas.

"Tai dabar ministras sprendžia teisinę dilemą, kadangi vienoje pareigybėje gavosi du žmonės. Čia jau ministro kompetencijos klausimas, pavaduotojus skiria ministras. (...) Šiandien jis bus išspręstas, su vidaus reikalų ministru šiandien jau buvo aptartas šitas klausimas ir bus priimti sprendimai. Ir V.Giržadas tikrai bus pavaduotoju", - sakė K.Jucevičius.

Kita ministro sprendžiama dilema - dėl V.Giržado leidimo dirbti su slapta informacija. Šį leidimą įsakymu prieš atleisdamas V.Giržadą buvo panaikinęs tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. Sprendimą panaikinti teisę dirbti su slapta informacija tuometinis ministras motyvavo Valstybės saugumo departamento (VSD) rekomendacija.

"Šis klausimas  dar yra diskutuojamas, kol kas negavome aiškaus atsakymo iš VRM, kol kas tikrai diskusinis klausimas, negalėčiau pasakyti vienareikšmiškai. Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatyme nėra tiksliai reglamentuotas toks atvejis, tai kol kas dabar VRM teisininkai šiuo klausimu diskutuoja su VSD pareigūnais", - BNS sakė K.Jucevičius.

"Kol neišspręstas šis klausimas, pripažinkime, po pusantrų metų nebuvęs darbe gal žmogus nepratęs nuo pačios pirmos minutės dirbti su slaptais dokumentais", - svarstė FNTT vadovas.

Tuo metu V.Giržadas atkreipė dėmesį, jog teismas panaikino visus buvusio ministro R.Palaičio įsakymus.

"Įsakymas dėl leidimo dirbti su slapta informacija panaikinimo buvo atleidimo priežastis. Teismas panaikino abu įsakymus", - BNS sakė V.Giržadas.

K.Jucevičius teigė kol kas nesvarstantis, ką darytų, jei kitą savaitę teismas priims palankų sprendimą ir jo pirmtako buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus atžvilgiu. Pastarasis iš pareigų buvo atleistas dėl to, kad nesutiko atleisti savo pavaduotojo V.Giržado.

"Gal nereiktų skubinti įvykių, kai bus sprendimas, tada ir žiūrėsime. Mes dirbame visus savo darbus ir jei mes galvosime, koks bus teismo sprendimas ir pradėsim galvoti apie teismo sprendimus, o ne apie savo funkcijų vykdymą, tai nelabai būtų gerai", - teigė K.Jucevičius.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pirmadienį paskelbė, kad V.Giržadas iš FNTT buvo atleistas neteisėtai.

LVAT savo sprendimu teisėtu ir pagrįstu pripažino ankstesnį Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą dėl neteisėto V.Giržado atleidimo. Šį nuosprendį LVAT buvo apskundusi Vidaus reikalų ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų