Klaipėdiečiai pamėgo mišraines ir picas
ILONA KABOŠYTĖ
Vis daugiau lietuvių prieš šventes valgio nebegamina.
Pusgaminius jie mieliau nusiperka prekybos centruose, o garuojančius patiekalus užsisako kavinėse.
Pusgaminius – į parduotuvę
„VP Market“ atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė teigė, kad prieš Kalėdas daugiau perkama maisto produktų, iš kurių gaminami patiekalai, o prieš Naujuosius metus – salotų ir mišrainių.
Mišrainių per šventes yra pagaminama tris kartus daugiau nei įprastai.
Konditerijos gaminių buvo parduodama kelis kartus daugiau.
Be pusgaminių, labiausiai prieš Naujųjų metų šventes pirkti alkoholiniai ir gaivieji gėrimai, daržovės, tortai, rūkytos mėsos gaminiai. Prieš Kalėdas daugiau pirkta žuvies ir pyrago su aguonomis.
Niekas nesiskundė
Per šventes skundų dėl blogų maisto produktų negauta.
Klaipėdos miesto Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė teigė, kad paskutinę savaitę maisto produktus prekybos centruose buvo ketinta tikrinti tik pagal skundus.
J.Mačiulienės manymu, parduotuvės prieš šventes prekiavo šviežiais produktais.
„Prekybos centrai apskaičiuoja, kokios masės žmonių galima tikėtis, ir produktus gamina atsižvelgdamos į žmonių srautus“,- teigė ji.
Kreminiai konditerijos gaminiai galioja nuo vienos iki penkių parų.
Duonos ir pyrago gaminiai parduotuvėse gali išsilaikyti iki mėnesio.
Skirtingos mišrainės galioja nuo vienos iki trijų parų. Dėl įspūdingų pirkėjų srautų pusgaminiai prekybos centruose neužsilaikydavo.
Vien „Akropolyje“ per dieną apsilankydavo apie 47-50 tūkst. pirkėjų.
Per šventes žmonės ne tik nesiskundė pagedusiu maistu, bet dėl apsinuodijimų maistu nesikreipė į ligoninę. Tai patvirtino Klaipėdos ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjas Stanislovas Petreikis.
Maistas - į namus
Per kalėdinį ir naujametį laikotarpį nespėta vežti maisto į namus. Nenorintys namie ruošti maistą klaipėdiečiai aktyviai naudojosi tokia kavinių ir picerijų siūloma paslauga.
Klaipėdiečiai per šventes linkę tinginiauti, ir vis daugiau gyventojų nenori kepti ir virti namuose, o užsisako valgius iš kavinių ar picerijų. Nors nemaža dalis uostamiesčio kavinių ir barų per šventinį periodą koregavo savo darbo laiką – dirbusieji skaičiuoja nemažus pelnus.
Picerijos „Geltonasis submarinas“ operatorė Rasa pasakojo, kad paprastomis darbo dienomis daugiausiai užsakymų sulaukiama per pietus - valgių pageidaujama darbovietėse arba vakarais į namus. Įprastai per dieną būna po 30 užsakymų, o švenčių dienomis sulaukta net 70.
Daugiausiai užsakymų į namus gauta antrąją Kalėdų ir pirmąją Naujųjų metų dieną. Picerijos „Bambola“ direktorė Neringa Viskontaitė sakė, kad jie net nepajėgė aptarnauti visų norinčiųjų. Užsakymų būta itin daug.
Vežė picas
Bendrovės „Čilija“, valdančios dvi maitinimo įstaigas Klaipėdoje, rinkodaros skyriaus vadovas Mindaugas Gumauskas sakė, kad per šventes maisto į namus pageidavo 10 procentų daugiau uostamiesčio gyventojų nei šiokiadieniais. Tiesa, jo teigimu, klaipėdiečiai dar pratinasi prie tokios paslaugos - vilniečiai maisto į namus ar į darbo vietą užsisako daug daugiau. M.Gumauskas teigė, kad maisto užsakymas į namus kasmet populiarėja, o ateityje ši paslaugų rinka dar plėsis.
Pica yra populiariausias patiekalas, kurį užsisako klaipėdiečiai į namus.
Taip pat dažniausiai pageidaujama bulvinių valgių - cepelinų, blynų, vėdarų. Populiarūs ir tradiciniai mėsos gaminiai – karbonadai.
Naujausi komentarai