KLASCO vadovai – ligoninėje

Keturių pagrindinių Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) direktorių kelionė namo baigėsi ligoninės palatose. Trys vadovai atsidūrė Reanimacijos, vienas – Traumatologijos skyriuje.

Nulėkė nuo kelio

Antradienį vėlai vakare važiuodami iš Vilniuje vykusio koncerno "Achemos" grupės vadovybės pasitarimo į avariją pateko KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža, gamybos direktorius Algis Latakas, personalo direktorius Almiras Mockus, ekonomikos ir finansų direktorius Linas Liekis.

Iš KLASCO vadovų uostamiestyje buvo likę tik į sostinę nevažiavę komercijos direktorius Vytautas Kaunas ir technikos direktorius Juozas Benetis.

Nelaimė įvyko automagistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože ties Prapymo kaimu, likus apie 60 km iki uostamiesčio. Toje vietoje remontuojamas viadukas.

245-ame magistralės kilometre vairuotojui Juozapui Kačinskui bandant persirikiuoti į kitą eismo juostą, automobilis "Volkswgen Multivan" nuvažiavo nuo kelio, kliudė užtvarą ir nuriedėjo nuo keliolikos metrų šlaito.

Versijų – ne viena

Šilalės policijos pareigūnų duomenimis, 57 metų vairuotojas buvo blaivus, tačiau remontuojamame kelio ruože nepasirinko saugaus greičio. Gali būti, kad automobilį sumėtė. Kita versija: galėjo nesuveikti mašinos stabdžiai.

Anot dar kitų liudininkų, klaipėdiečių mikroautobusas trenkėsi į vandens pripildytą plastikinę talpą, kuri buvo ant žalios vejos krašto. Po to mašina kirto priešpriešinę eismo juostą, ant kurios liko stabdymo žymės, krito nuo šlaito, perskriejo apačioje esantį kelią ir trenkėsi į betoninę viaduko konstrukciją. Nulaužęs užtvarą nuo žvėrių, "VW Multivan" sustojo.

Per avariją vairuotojas ir keleiviai patyrė sunkius kaulų lūžius. Nukentėjusieji iš Šilalės ligoninės buvo nuvežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. A.Paužai diagnozuoti kojų lūžiai, jam atlikta operacija. A.Latakui ir L.Liekiui buvo sužalota krūtinės ląsta. Jie gydomi Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyriuje. J.Kačinskui sužalotas stuburas. Vakar medikai sprendė, ar reikėtų operuoti ir automobilio vairuotoją.

Bendradarbiams – šokas

Kaip teigė KLASCO atstovas spaudai Edgaras Valeckas, generalinis direktorius rytą pats paskambino į darbą ir pranešė apie įvykusią nelaimę.

"Visai įmonei buvo šokas. Darbuotojai prislėgti. Beveik visi pagrindiniai vadovai pateko į avariją", – kalbėjo E.Valeckas.

Anot jo, laikinai įmonei tikriausiai vadovaus technikos direktorius J.Benetis. "Bendrovės veikla nesustos. Kaip tik šiandien Klaipėdoje lankosi "Achemos" grupės prezidentas Bronislovas Lubys. Tikimės, jog bus priimti greiti sprendimai", – sakė KLASCO atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
Sveikatos ir stiprybės nukentėjusiems ir artimiesiems.

Saulius1

Saulius1 portretas
Je - vieni vadovai lygiam kely į avarijas papuola, o kiti - būna, kad ir galvų netenka.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių