Pereiti į pagrindinį turinį

K.Michailovas ir prokurorams pažėrė kaltinimų

2009-06-23 19:11
K.Michailovas ir prokurorams pažėrė kaltinimų
K.Michailovas ir prokurorams pažėrė kaltinimų / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Medininkų žudynėmis įtariamo Konstantino Michailovo (buvęs Nikulinas) bylą nagrinėjantiems teisėjams nenusišalinus, antradienį, kaip ir buvo žadėta, kaltinamaiss pareiškė nušalinimus dviems valstybinį kaltinimą palaikantiems Generalinės prokuratūros prokurorams Sauliui Verseckui ir Rolandui Stankevičiui.

Nuslėpė įrodymus

„Šie du prokurorai atliko ikiteisminį tyrimą ir nežiūrint to, jog byloje nėra visiškai jokių įrodymų, kad aš susijęs su žudynėmis ir, kad bylai jau seniai yra suėjęs senaties terminas, mane jie 19 mėnesių laiko suimtą, pateikė įtarimus ir perdavė bylą teismui“, - savo kaltinamąją kalbą pradėjo K.Michailovas.

Anot jo, abu prokurorai nuo pat tyrimo pradžios darė įvairiausiausius procesinius pažeidimus, pažeisdami ne tik Lietuvos, bet ir ES teisės aktus.

Didžiausias pažeidimas, kaltinamojo nuomone, yra bylos medžiagos nuslėpimas. K.Michailovas ir jo trys advokatai tvirtina, kad prokurorai jiems nepateikė vienos iš pirmųjų vienintelio gyvo likusio liudytojo Tomo Šerno apklausos protokolų ir garso įrašų. „Šiuose įrašuose T.Šernas nurodė į jį šovusiojo asmens duomenis, pasakė jo pavardę“, - kalbėjo kaltinamasis.

Antrasis dokumentas, kurį neva nuslėpė prokurorai yra liudytojo Tadeušo Gudanec apklausos protokolas. K.Michailovas stebėjosi, kodėl dar 2000 metų sausio 18 dieną viename iš didžiausių dienraščių buvo aprašyta jo istorija, kai pagal bylos duomenis, šis asmuo apklaustas tik 2003 metais.
Viskas dėl pinigų

1991 m. liepos 31 d., iškart po to, kai Medininkų pasienio punkte buvo rasti septyni sušaudyti pareigūnai, Lietuvos Vyriausybė pažadėjo premijas padėsiantiems atskleisti šį nusikaltimą ir jį ištirti. Būtent pinigai, kaltinamojo nuomone, ir yra ta priežastis kodėl jis yra suimtas ir stovi prieš teismą.

„Neturiu jokių abejonių, kad mano atžvilgiu vyksta ne juridinis procesas, o politinis susidorojimas. Prokurorai bando nuslėpti nuo visuomenės faktą, kad nesugeba ištirti šios bylos ir kartu slapsto tikruosius žudikas“, - sakė K.Michailovas.

Kaltinamojo prašymą nušalinti prokurorus palaikė ir jo gynėjai. Kadangi prokuroras S.Verseckas teisindamas savo ir kolegos veiksmus nei karto neužsiminė apie pažadėtą premiją, K.Michailovo advokatas Arūnas Marcinkevičius taip pat suabejojo prokurorų skaidrumu. „Tai rodo, kad žmogus suinteresuotas, kad jam reikalinga bylos baigtis, nes kitaip pinigai nebus išmokėti“, - sakė jis.

Nusižengę nesijaučia

Nei S.Verseckas, nei R.Stankevičius savo kaltės nemato. Jų teigimu, prokurorai sprendžia kokią bylos medžiagą atiduoti teismui. Taip ir buvo padaryta.

„Kalbama apie kažkokius mistinius protokolus. Apie ankstesniąsias T.Gudanec apklausas prokuratūra nieko nežino, jų nebuvo. Visą byloje surinktą medžiagą pateikėme kaltinamajam susipažinimui, kitos nebuvo ir nėra“, - kalbėjo R.Stankevičius.

Nutartį dėl prokurorų nušalinimo teismas skelbs birželio 25-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų