Pereiti į pagrindinį turinį

Ko verti verslininkų pažadai?

2013-05-25 12:59
Ko verti verslininkų pažadai?
Ko verti verslininkų pažadai? / Asmeninio archyvo nuotr.

Ir buvusios, ir dabartinė Kauno miesto valdžia neretai kaltinama nepakankamu pasitikėjimu verslu. Išties apstu atvejų, kai valdininkai ir vietiniai politikai su verslininkais elgėsi itin atšiauriai, tačiau yra ir kitokių pavyzdžių, rodančių, kad toli gražu ne visi verslininkai verti pasitikėjimo.

Vien per šią savaitę viešojoje erdvėje gvildenti du verslininkų įžūlumo atvejai. Įžymiausią pastatą vaiduoklį – „Respublikos“ viešbutį – valdančios bendrovės atstovai pareiškė nė nemanantys, kad jų nuosavybė kenkia miesto įvaizdžiui. O prie Vydūno alėjos prisišliejusį Ąžuolyno gabalą (net 3,3 ha) užsėdę ir jį sąvartynu pavertę verslininkai išsikraustys tik todėl, kad priėjo liepto galą.

Abiem atvejais verslininkai žarstė pažadus į visas puses, daug metų kalbėjo apie paslaptingus investuotojus, kurie tuoj tuoj skirs milijonus ir jų valdomą nuosavybę pavers grožio ir architektūros šedevrais. Visą tą laiką kauniečiai kantriai laukė, tikėjo, kad ateis pažadų tesėjimo diena, nekėlė ypatingų reikalavimų. Vienintelis prašymas – apsitvarkyti, kad investicijų laukiantys objektai kuo mažiau darkytų miesto veidą. Deja, Ąžuolyne teritoriją turinti „Magnus Ventus“ nesugebėjo nė dorai nusišienauti. O „Respubliką“ valdanti „Kauno arka“ ant vaiduoklio neužmetė jį bent šiek tiek galėjusios pridengti širmos net prieš Europos vyrų krepšinio čempionatą, kurio finalinis etapas vyko „Respublikos“ pašonėje – „Žalgirio“ arenoje.

„Kas čia? Kalėjimas?“ – rimtai paklausė „Respubliką“ išvydęs Turkijos nacionalinės rinktinės atstovas. Visi nusijuokė, tačiau juokinga nebuvo.

Verslininkai ne tik nesitvarko, bet ir drįsta bylinėtis su savivaldybe, nemoka mokesčių. Rizikingą žaidimą žaidusi „Magnus Ventus“ prisižaidė – dėl nemažėjančių įsiskolinimų ją pavyks iškraustyti.

Ar liepto galą prieis ir „Kauno arka“? Su ja prie pokerio stalo sėdusiai savivaldybei pirmiausia reikia perprasti žaidimo taisykles. Ar verta tikėti eiliniais bendrovės atstovų pažadais, kad praėjusiame amžiuje numarintos statybos gali atgimti? O gal verslininkai tebandys kuo daugiau išlupti iš apie „Respublikos“ paėmimą visuomenės poreikiams prakalbusios miesto valdžios? Apskritai, ko vertas monolitinis monstras? Ar statysime aklai?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų