Pereiti į pagrindinį turinį

Koalicija mūru stojo už K.Glavecką

2009-03-18 09:00
Koalicija mūru stojo už K.Glavecką
Koalicija mūru stojo už K.Glavecką / Mindaugo Ažušilio nuotr. Mokinys: K.Glaveckas tikino išmokęs pamoką, ko negalima kalbėti.

Valdantieji, pabūgę galimo koalicijos kracho, sužlugdė nepasitikėjimą Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Kęstučiu Glavecku, kurio pasvarstymai apie galimą lito devalvavimą sukėlė sumaištį visuomenėje.

Parlamentarai vakar prie balsadėžių ėjo vangiai. "Tai kad balsų skaičiavimo komisijos narių vos ne daugiau nei balsuojančiųjų", – juokėsi viena opozicijos atstovių Dangutė Mikutienė.

Slaptame balsavime dėl Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko atleidimo dalyvavo tik pusšimtis Seimo narių. Už nepasitikėjimą juo buvo 36 Seimo nariai, 8 pasisakė prieš. 6 biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

"Viskas aišku. Nepasitikėjimas žlugo", – skaičiuodamas paskutines balsavimo minutes ištarė vienas balsų skaičiavimo komisijos narių, Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovas Dailis Alfonsas Barakauskas.

Norint atleisti komiteto vadovą, už tai turėjo balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Nepasitikėjimo K.Glavecku procedūrą Seimo opozicija inicijavo po to, kai šalyje kilo litų keitimo į eurus ir kitą valiutą bumas, paskatintas šio politiko viešų pasvarstymų apie galimą lito devalvaciją.

K.Glaveckas atmetė opozicijos kaltinimus. "Nesijaučiu kaltas dėl to, ką padariau", – pareiškė jis. "Bet tą pamoką, kad žodis gali atsigręžti prieš jį pasakiusį, aš tikrai išmokau", – pridūrė politikas.

Biudžeto ir finansų komiteto vadovas tvirtino, kad dabartinė Vyriausybė, vadovaujama Andriaus Kubiliaus, daro viską, kad palaikytų finansų sistemos stabilumą. "Net ir iš Nobelio ekonomikos premijos laureatų sudaryta vyriausybė vargu ar galėtų padaryti daugiau tokioje situacijoje, kokioje dabar yra pasaulio ekonomika", – sakė politikas.

Po diskusijų surengtas Seimo narių slaptas balsavimas įrodė, kad valdančiosios partijos nelinkusios versti iš pareigų Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko, nors ne visi valdančiosios koalicijos atstovai viešai rėmė K.Glavecką. Valdantieji liberalcentristai pareiškė esantys nepatenkinti juo. "Neišgirdau netgi paprasto žodelio "atsiprašau" dėl sukeltų nepatogumų žmonėms. Manau, kad pamoka neišmokta", – sakė liberalcentristas Žilvinas Šilgalis.

Tačiau kai atėjo laikas balsuoti, paaiškėjo, kad ir liberalcentristai, ir kiti valdantieji neina imti biuletenių. Balsavo vos vienas kitas valdančiosios koalicijos atstovas.

Neslėpta, kad koalicija pabūgo griūties, jeigu per slaptą balsavimą nemenka dalis valdančiosios daugumos atstovų vis dėlto balsuotų prieš K.Glavecką ir Liberalų sąjūdis pareikštų apie išėjimą iš valdžios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų