Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl geležinkelio stotyje draudžiama fotografuoti?

A. Ufartas/ BFL nuotr.

Fotografuoti geležinkelio stotyje galima, tačiau tai būtina iš anksto suderinti su bendrove, o tokie apribojimai taikomi saugumo sumetimais, tikina „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Vidmantas Gudas.

LRT Radijo klausytojas domisi, kodėl draudžiama filmuoti bei fotografuoti geležinkelio stotyse. Jam toks draudimas atrodo nepagrįstas.

„Buvau Vilniaus geležinkelio stotyje. Ant sienos mačiau draudimą rūkyti ir filmuoti bei fotografuoti. Kaip paaiškinti draudimą filmuoti ir fotografuoti? Nei autobusų stotyje, nei oro uostuose tai nedraudžiama“, – teiraujasi klausytojas.

„Visų pirma, reikėtų pažymėti, kad tą daryti galima“, – tikina „Lietuvos geležinkelių“ atstovas V. Gudas.

Pašnekovas pažymi, kad norint fotografuoti minėtoje vietoje, tai reikėtų suderinti – informuoti bendrovę raštu, kam bus naudojama ši medžiaga. Tokiu atveju leidimas fotografuoti ar filmuoti bus suderintas su apsauga ir ji netrukdys to daryti.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas teigia, kad toks ribojimas taikomas saugumo sumetimais. „Mes, kaip strateginė bendrovė, siekiame saugumo ir turime žinoti, ar žmogus fotografuoja asmeninei fotosesijai, ar galbūt jis renka informaciją ir fotografuoja mūsų objektus tam, kad galėtų organizuoti kažkokius išpuolius ar panašią veiklą“, – sako V. Gudas.

Pasak jo, kiekviena organizacija turi savo taisykles. Pašnekovo žodžiais, pati stotis nėra ypatingas objektas, tačiau šalia yra depų teritorija ir kiti reikšmingi objektai. „Jeigu kalbėtume apie Vilnių, šalia stoties yra Eismo valdymo centras, kuris atsakingas už visą traukinių eismo saugumą Lietuvoje, ir kai žmonės fotografuoja tokius objektus, natūraliai kyla klausimas, kam nuotraukos bus naudojamos?“ – aiškina „Lietuvos geležinkelių“ atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų